​Про непростий вибір – мовою театру

03.10.18, 12:00

Він та вона… Випадкова зустріч… Почуття.. Непростий вибір… Про проблеми підлітків мовою соціального театру говорили самі підлітки в Кропивницькому.

Соціальний театр – це дійство, коли до постановки залучаються глядачі, які обговорюють і проживають емоції разом із героями п’єси, шукають вихід з уявної безвихідної ситуації. Спектакль “Твій вибір” поставили учні Кропивницького професійного ліцею сфери послуг.

В основі сюжету – звичайна ситуація, коли дівчата і хлопці хочуть бути трохи дорослішими, пірнають у вир почуттів і потім стикаються із недитячими вже проблемами. Глядачі – такі самі молоді дівчата і хлопці, які говорять тією ж мовою, сміються і переживають разом із героями вистави. Чи варто йти до клубу? Чи можна запобігти вагітності? А що відчуває він, як до нього достукатись? Під час вистави лунали різні думки, але всі вони були про те, що власне життя – це особистий вибір, і його дуже тяжко робити після. Значно легше, якщо думати заздалегідь.

Ольга Гріднєва, активістка ГО “Турбота” розповідає, що ця постановка здійснена у рамках проекту «Забезпечення доступу підлітків до повної інформації про сексуальне і репродуктивне здоров'я та права». Форма театру обрана не випадково, адже дійство, що розвертається на сцені, викликає певні емоції у глядачів, а це той “якір”, завдяки якому молоді люди будуть повертатись до своїх переживань ще раз і ще раз. І це – серйозний аргумент на користь того, що інформація про важливість відповідального ставлення до себе і свого репродуктивного здоров’я не перейде у стадію “вивчили і забули”, як це, на жаль, може трапитись після класичних просвітницьких заходів.

-Дуже тішить, що адміністрація ліцею не боїться експериментувати за впроваджувати нові підходи у виховній діяльності, а також заохочує учнів і учениць самих ставати провідниками для однолітків, - зазначає Ольга Гріднєва.

На юних акторів ще чекають гастролі – дівчата і хлопці повезуть виставу у навчальні заклади області.

Проект «Забезпечення доступу підлітків до повної інформації про сексуальне і репродуктивне здоров'я та права» здійснює Благодійний Фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї» за підтримки Міжнародної федерації планування сім’ї (IPPF)

Текст і фото - редакція сайту "Тусовка"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!