​Чи потрібні наглядові ради на комунальних підприємствах області?

16.10.18, 16:00

Днями у приміщенні Громадського офісу Кіровоградської обласної державної адміністрації (площа Героїв Майдану 1, 4 поверх) відбувся круглий стіл з питання створення наглядових рад на комунальних підприємствах обласної ради.

У заході взяли участь директори комунальних підприємств області, керівники профільних управлінь, представники депутатського корпусу обласної ради, які ініціювали винесення цього питання до порядку денного сесії, а також громадські активісти.

Нагадаємо, що під час засідання 20-ї сесії Кіровоградської обласної ради, депутати підтримали депутатський запит Артема Погребнюка «Про створення наглядових рад при комунальних підприємствах обласної ради», чим розпочали процес створення таких рад.

«Головною метою даного проекту рішення є створення дієвого колективного та незалежного органу, який зміг би підвищити ефективність роботи комунальних підприємств міста та знизити корупційні ризики, які на сьогодні є в їх роботі. Ми ні в якому разі не бажаємо ускладнити життя керівникам підприємств, наша мета – збільшити рентабельність, прибутковість підприємств та покращити якість наданих ними послуг», - зазначив у своїй промові голова ГО «Асоціація Політичних Наук» Дмитро Сінченко, ініціатор даного зібрання.

Учасники в процесі обговорення висловили свої думки та побажання, і дійшли згоди щодо необхідності запровадження наглядової ради спершу на одному «пілотному» підприємстві, щоб мати змогу побачити, як працюватиме цей новий орган, відпрацювати всі механізми, і тільки після цього поширювати позитивний досвід на решту організацій.

«Я знаю, що таке керувати підприємством, адже сам багато років керую, тому чудово розумію всі ризики та проблеми, які можуть виникнути. Проте я впевнений, що нам вдасться їх вирішити, і ми зможемо покращити роботу та збільшити рентабельність комунальних підприємств обласної ради, зокрема, завдяки створенню наглядових рад. Це гарна європейська практика, і її варто застосовувати!», - наголосив депутат обласної ради, автор запиту про створення наглядових рад Артем Погребнюк.

Всі думки та пропозиції, що були висловлені учасниками дискусії, були взяті до уваги і обов’язково будуть враховані при розгляді питання на засіданні профільної депутатської комісії.

Для довідки: проект «Прозорі комунальні підприємства» здійснюється Центром Ейдос за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. ГО «Асоціація Політичних Наук» є регіональним партнером Центру «Ейдос» і займається впровадженням проекту в Кіровоградській області.

Джерело:
Прес-служба АПН



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!