​Мова грантових заявок і тендерів: Як зрозуміти донора?

17.10.18, 16:00

Нещодавно днями Представництво ЄС в Україні провело у Кропивницькому та в Олександрії серію заходів для представників різних груп населення, зокрема і для неурядових організацій міста та області. У тому числі пройшов тренінг на тему "Мова грантових заявок і тендерів: Як зрозуміти донора?".

Експертом під час тренінгу виступив Олег Кулініч, доцент кафедри соціальної і гуманітарної політики Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, керівник проектів ГО «Інститут соціальної політики регіону», а учасниками та учасницями було кілька десятків представників неурядових організацій, які планують або знаходяться у процесі створення НУО та зацікавлені у грантовій тематиці.

Тренінг був орієнтований на неурядові організації, які тільки починають або хочуть підвищити успішність подання грантових заявок на конкурси ЄС, покращити рівень комунікації з донором, а також для тих, кому дана тема буде корисною у контексті їхньої громадської діяльності. Серед винесених на розгляд тем були термінологія грантових заявок і тендерів, питання, хто такі донори і принципи ефективної комунікації з ними, види грантової допомоги, відповідь на питання, як зрозуміти потреби донора та відобразити це у своїй заявці, а також принципи складання бюджету проекту та інше.

Захід пройшов у рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні» від Представництва ЄС. Інфокампанія включає серію інформаційно-просвітницьких заходів, які Представництво ЄС в Україні проводить по всій країні. Мета – пояснити важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!