​Електричні скутери– як альтернативні транспортні засоби

13.11.18, 18:00

Працівники сервісних центрів МВС в Кіровоградській області продовжують інформувати населення корисною інформацією як автомобілістів так і пересічних громадян.

В останні роки, зі збільшенням популярності транспортних засобів обладнаних електричними двигунами, любителі двохколісних транспортних засобів все частіше виявляють зацікавлення до мотоциклів, скутерів (мопедів) на електротязі.

Одним з найчастіших питань з котрим звертаються майбутні власники таких транспортних засобів: «Мені потрібно реєструвати даний транспортний засіб, чи ні?». Сьогодні ми поговоримо на цю тему.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1998 року №1388 (із змінами), якою затверджено порядок державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, державній реєстрації підлягають всі механічні транспортні засоби які використовуються на вулично-шляховій мережі, не є винятком і мототранспортні засоби обладнанні електродвигунами.

До правил дорожнього руху були внесені зміни, якими мопеди прирівняні до «механічних транспортних засобів». В результаті у власників мопедів виник обов’язок здійснювати їх державну реєстрацію.

Згідно правило дорожнього руху механічний транспортний засіб – транспортний засіб, що приводиться в рух з допомогою двигуна. Цей термін поширюється на трактори, самохідні машини і механізми, а також тролейбуси та транспортні засоби з електродвигуном потужністю понад 3 кВт.

Отже, всі мотранспортні засоби обладнанні електричними двигунами потужність яких перевищує 3 кВт підлягають обов’язковій реєстрації в сервісних центрах МВС.

Двохколісні транспортні засоби потужністю від 3-4кВт відносяться до категорії А1. Потужністю більш як 4кВт відносяться до категорії А.

Також нагадаємо що на сайті Головного сервісного центру працює онлайн-тренажердля підготовки до теоретичного іспиту з ПДР.

Слідкуйте за нововведеннями сервісних центрів МВС на сайті hsc.gov.ua або на офіційній сторінці в Фейсбук. За консультаціями звертайтесь за телефоном (044) 290-19-88.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!