​А на що б ви спрямували гроші міського бюджету?

28.11.18, 14:00

Цієї осені команда міської організації ВО «Батьківщина» втілила у життя проект «Бюджет громади 2019». У наметах партії по всьому місту збирали думки і пропозиції містян щодо того, які проблеми є найбільш актуальними для них, і на що в першу чергу потрібно виділяти кошти з міського бюджету.

Під час круглого столу, який підсумував результати проекту, один із організаторів наметової кампанії – керівник фракції ВО «Батьківщина» в міській раді Олександр Цертій розповів про результати акції.

За словами пана Олександра, даний проект спрямований на посилення ролі громади в системі місцевого самоврядування. Особливо в питаннях, які стосуються розподілу бюджетних коштів у сферах ЖКГ, дорожнього господарства, благоустрою і соціальної сфери.

- На місцевому рівні ми вже не перший рік намагаємося запровадити ініціативи і програми, які б дали можливість мешканцям Кропивницького самостійно, без «оббивання порогів» депутатів і виконавчих органів, за бюджетні кошти вирішувати актуальні і нагальні проблеми у цих сферах, а також здійснювати ефективний контроль за витрачанням цих коштів, - коментує Олександр Цертій.

Депутат переконаний, що нинішня більшість у міській раді заблокувала прийняття цих рішень. Причина очевидна - небажання втрачати вплив на розподіл коштів міського бюджету. Тому до прийняття депутатами основного фінансового документу міста на наступний рік, партія ВО «Батьківщина» почала формувати актуальні пропозиції жителів Кропивницького до програми міського бюджету на 2019 рік. А саме – безпосередньо від містян збирати інформацію, на які проблеми слід позачергово реагувати і відповідно, виділяти кошти для їхнього вирішення.

Наметова акція «Бюджет громади» тривала до 15 листопада і на слайдах ви можете побачити узагальнені та проаналізовані її результати.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!