Новости

16.11.18, 14:00
Пілоти виграли міський чемпіонат з «Брейн-рингу»

З нагоди Дня студента у міській раді Кропивницького кожної осені відбувається гра «Брейн-ринг» за участі студентських та молодіжних команд всіх бажаючих навчальних закладів міста. Цього року турнір підтримала ініціатива Team Europe, додавши до пакету питань чимало "загадок", що стосувалися європейської тематики...

16.11.18, 18:00
Озвучимо книжки для незрячих!

У вас є улюблені книжки? Ви читаєте їх на ніч, або в дорозі, або радите друзям і колегам… А є люди, які не можуть читати книги. І саме для них Фундація літературних ініціатив за підтримки Українського Культурного Фонду оголошує другий етап Всеукраїнської волонтерської акції «Озвучимо книжки для незрячих»...

17.11.18, 12:00
​Аграрна розписка на вирощування племінної худоби

Наприкінці жовтня в Україні була оформлена перша «м’ясна» аграрна розписка. Нею скористалося фермерське господарство «ВЕРХ» у Яворівському районі на Львівщині....

17.11.18, 16:00
​Прості речі, які рятують життя: у Кропивницькому поширюються майстерні з виготовлення флікерів

Днями, на запрошення Клубу здорового способу життя Людмили Сидоренко, координаторка проекту «Будь видимим» Ірина Ткаченко презентувала проект для учасників клубу та провела демонстраційну версію майстерні з виготовлення флікерів....

20.11.18, 10:00
Перешкоди на шляху інтеграції України у світове господарство

Україна має офіційно визначений євроінтеграційний пріоритет з одночасним розвитком взаємовигідної співпраці у межах інших регіональних угод із традиційними партнерами з країн СНД, Єдиного економічного простору (ЄЕП), Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС) та ін. Україна налагодила зв’язки майже з усіма світовими регулятивними інститутами, такими як Світова організація торгівлі (СОТ), Міжнародний валютний фонд (МВФ), Світовий банк (СБ), Міжнародна організація праці (МОП) тощо.

21.11.18, 12:00
Еволюція співпраці України з Європейською співдружністю

Як невід’ємна частина Європи, Україна об’єктивно орієнтується на діючу в провідних європейських країнах модель соціально-економічних відносин та забезпечення належного добробуту своїх громадян. Поглиблення європейської інтеграції та розширення Європейського союзу на схід, його безпосереднє наближення до кордонів України створює додаткові передумови для активізації участі України в цих процесах. Провідними формами співробітництва між Україною та ЄС є торгівля, інвестиційна діяльність, науково-технічна сфера, регулювання трудової міграції та інші.

22.11.18, 12:00
Стан стратегічного партнерства України та Європейського союзу

Одним з основних напрямків співробітництва є міжнародне співробітництво у паливно-енергетичній сфері. Нафтогазотранспортні системи забезпечують транспортування енергоносіїв як споживачам в Україні, так і виконують транзитні поставки російського газу та нафти до країн Центральної та Південної Європи.

23.11.18, 10:00
Ризики розширення Європейського Союзу

Розширення ЄС, як і асоційоване членство має велике фінансове навантаження. За попередніми підрахунками для прийому до своїх лав нових членів Євросоюз потребуватиме додатково 150 млрд. американ­ських доларів і декілька років наполегливої праці. Наприклад, Польщі було необхідно привести у відповідність до стандартів ЄС кілька сотень нормативних документів; вона повинна виділяти у такому ж обсязі як і країни Західної Європи кошти на охорону довкілля, на соціальну без­пеку громадян тощо. Все це коштувало Польщі близько 40 млрд. американських доларів. Саме тому наміри цієї країни стати членом ЄС розцінювалися як „надто амбіційні”.

24.11.18, 12:00
Перспективи взаємодії Україна-ЄС

Керівництво нашої держави розглядає Угоду про парт­нерство та співробітництво (УПС) між Україною та ЄС як один з базових зовнішньополітичних документів, а її імплемен­тацію – як важливу частину реалізації стратегічного курсу України на інтеграцію до ЄС.

25.11.18, 12:00
Стратегія політики Європейського сусідства

У стратегії „Посилюючи Європейську політику сусідства”(грудень 2006 р.)викладено основні переваги та недоліки ЄПС, а також пропозиції з її удосконалення. Для матеріально-фінансового забезпечення діяльності в рамках ЄПС у січні 2007 р. на період 2007-2013 рр. було запроваджено механізм Європейського інструменту сусідства й партнерства (ЄІСП)

Архив новостей

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

2023

2024

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!