​У Чижевського діти дивились фантастичний український мультфільм

19.06.23, 18:00

В рамках літньої програми у відділі мистецтв учні шкіл відкрили для себе неймовірний світ українського мультфільму – «Віктор Робот». Ця фантастична пригода робота створена талановитим українським режисером Анатолієм Лавренішиним.

За його словами: «Історія виросла з ідеї, а ідея з’явилася після почутої фрази, що всі навколо роботи. І це мене якось зачепило і я зрозумів, що треба придумати історію про роботів. Історія, що робот раптом розуміє, що він робот. Як людина розуміє, що вона вільна людина, що їй робити в цьому світі. Точно так само і робот, він розуміє, що він відремонтувався і що йому робити далі».

Мультфільм «Віктор Робот» створювали близько 100-150 осіб. Це ті, хто сиділи за комп’ютерами і малювали його кадр за кадром. Анімація у картині дивна в найкращому значенні цього слова. Художникам дійсно вдалося створити самобутній світ, на який приємно дивитись. Вони справді перші, хто зробив щось подібне на просторах нашої країни для українських дітей. Що сам Віктор, що сетинг навколо нього — це одна велика анімаційна «смакота», яку є бажання постійно ставити на паузи та розбирати зображення на деталі.

«Віктор Робот» отримав дві нагороди - «Премію Кіноколо» в номінації «Кращий анімаційни фільм» та приз глядацьких симпатій Одеського міжнародного кінофестивалю.
Та найголовніший приз тільки від глядачів – діти вийшли з кінозалу задоволені пізнанням світу небаченого і фантастичного.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!