Яка вона, Україна, з висоти пташиного польоту? Найкрасивіша!

04.08.23, 16:35

Так, з онлайн-показу фільмів мультимедійного проєкту «Ukraїner. Країна зсередини» почалося в бібліотеці Чижевського святкування Дня Української Державності. Лише другий рік поспіль ми відзначаємо це свято, але його важливість для України, особливо під час війни, важко переоцінити. Тож головний хол книгозбірні був наповнений голосами тих, хто прийшов відзначити свято разом.

Для уваги відвідувачів бібліотекарі підготували книжкові виставки «Літопис української державності», «З Україною в серці» та цікавий ретроспективний перегляд літератури «Державотворення: від Київської Русі до Незалежної України».

В Інтернет-центрі творчі пошуки гармонії зі світом представила художниця-аматорка Олена Височина. Мати полеглого героя пише пейзажі і супроводжує їх цитатами з віршів Ліни Костенко та власними філософськими роздумами. А в головному холі чистими і насиченими барвами грали художні роботи учнів дитячої художньої школи імені Олександра Осмьоркіна. Виставка «Барви перемоги» готувалася три місяці, в ній взяли участь вісімнадцять юних художників, які створили більше сорока робіт. Зазначимо, що бібліотека Чижевського давно є творчою локацією для занять Ірини Зантарії та її учнів. Саме тут зародилася ідея виставки, присвяченої перемозі. Під час відкриття Ірина Зантарія подякувала бібліотеці за прихисток і можливість для дітей долучатися до культурного життя, яке вирує у книгозбірні. Приємним бонусом до презентації робіт для тинейджерів стала участь у майстер-класі з виготовлення екоторбинок «Екологічно та патріотично». Впевнені, що участь у святі запам’ятається дітям надовго.

Тим часом на бібліотечному майданчику розгорнулась інформаційно-просвітницька акція «Шляхами української державності». На кропивничан та гостей міста чекали книжкова виставка, вікторина та ребуси. Особливою популярністю у перехожих користувались магнітна карта-пазл України та фотозона «Ми українці».

В центрі уваги краєзнавчих студій був Володимир Винниченко та його книга «Відродження нації». Свої думки щодо суперечливості постаті Винниченка як державного діяча висловили відомі кропивницькі дослідники та науковці. Переглянути студії можна за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=QTHpXZ3OVlY.

Поки дорослі обговорювали складні відносини між представниками української політичної еліти у 20-х роках ХХ століття малеча із задоволенням виготовляла патріотичні 3Dсувеніри, розмальовувала екоторбинки та робила голубів миру.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!