Звітуємо про роботу Соціального ательє "КРОП Стиль"

16.08.23, 0:00

Загальною метою роботи Соціального ательє "КРОП Стиль" є забезпечення доступності вразливих категорій населення, зокрема з числа ВПО у м.Кропивницький якісними безоплатними послугами із ремонту одягу будь-якої складності, а також створення умов для апсайклінгу одягу, котрий є у користуванні людьми. Це дозволяє людям покращити свій емоційно-психологічний стан завдяки збереженню та відновленню пам’ятних речей, які вони змогли вивезти з-під обстрілів, а також підвищує матеріальний стан населення завдяки економії коштів, котрі не доведеться витрачати на ремонт і покращення одягу.

Метою першого етапу проекту, втіленого у рамках першого траншу, було створення трьох нових робочих місць для безоплатного ремонту одягу будь-якої складності та апсайклінг одягу через волонтерську діяльності учнів та учениць Ліцею сфери послуг.

Завдяки гранту протягом місяця з 10.07 по 10.08 поточного року вдалося розширити наявну матеріально-технічну базу соціального ательє для пришвидчення безоплатного обслуговування кожного клієнта з числа вразливих категорій населення та ВПО і збільшення кількості людей, які отримають якісні безкоштовні послуги по ремонту одягу. Зокрема, придбано та встановлено у Соціальному ательє універсальні швейні машинки (3 штуки), розпошивальну машину (1 штука) і два відпарювач для роботи з одягом.

Волонтери і волонтерки соціального ательє «KROP Стиль» протягом першого місяця роботи, працюючи три дні на тиждень, надали безоплатні послуги з ремонту одягу для 54 людей з числа вразливих категорій та ВПО. Це більше, ніж було заплановано!

Дехто з людей отримав по кілька послуг, оскільки потребував ремонту кількох речей одягу. Загальна кількість послуг, наданих за місяць, складає 149. Також у рамках проекту ведеться інформаційна кампанія - було заплановано 10 публікацій, але вийшло навіть більше - 16 публікацій у різних видах медіа та понад 25 постів у соціальних мережах, за що ми дуже вдячні локальним та національним медіа!

ЗМІНИ: Внаслідок підписання угоди про грант не першого, а десятого липня, у нас дещо змістився графік проведення заходів, і тренінг для молоді, запланований на кінець серпня, тепер буде проведений на початку вересня, оскільки ми тепер плануємо нашу роботу з 10-го по 10-те число кожного місяця. Також, внаслідок економії коштів на придбання обладнання, яка стала можливою через проведення тендеру і вибір оптимальної ціни, є залишок коштів у сумі біля 4000 грн., які ми, з дозволу донорів, витратимо або на канцелярські товари, або додаткові нитки, або кава-паузу для учасників і учасниць тренінгів - з огляду на потреби, які виникатимуть восени під час реалізації проекту.

Соціальне ательє працює у рамках проекту, що його втілює ГО "Турбота" відповідно до Меморандуму про співпрацю із Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі - у рамках партнерської угоди між UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні та ГО Десяте Квітня

Адреса ательє: вулиця Гоголя, 79, перший поверх, м.Кропивницький

Графік роботи у серпні 2023 року: Понеділок, середа та п'ятниця - з 09:00 до 11:00.

Прийом попередніх замовлень та запис до майстринь по телефону - +380952072742



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!