Допомогу безпритульним тваринам збирали у Кропивницькому

25.08.23, 14:00

Разом допоможемо безпритульним тваринам! Cаме під цим гаслом Орхуський центр екологічної інформації ОУНБ імені Дмитра Чижевського до Всесвітнього дня безпритульних тварин провів акцію «Про тих, хто з хвостиком та вусиками, та в кого лапочки з подушками».

Всесвітній день безпритульних тварин – це не свято, це дата, яка змушує задуматися про трагічні долі собак і котів, позбавлених прихистку та люблячих родин, особливо зараз, коли у нашій країні триває війна. Без домівок залишилось дуже багато домашніх улюбленців. Через бойові дії у притулках постійно зростає кількість чотирилапих.

Під час заходу кропивничани та гості міста знайомилися з добіркою літератури про братів наших менших, із зацікавленістю гортали сторінки журналу «Зоодруг», на яких відомі українці (ресторатори, актори, спортсмени) розповідають власні неймовірні історії порятунку тварин на війні; переглядали вражаючі світлини Мурок і Сірків, зроблених волонтерами-зоозахисниками на фотовиставці «Вони поруч з нами»; а за допомогою м’яких кумедних іграшок охоче згадували відомі породи собак.

Учасники заходу мали змогу долучитися до збору кормів та інших необхідних товарів для тварин, залишивши свої дарунки у спеціальній скрині. Не кожен може відкрити власний притулок, але ми можемо допомагати тим притулкам, які вже є.

Під час заходу зібрали більше 30 кг різноманітних товарів для чотирилапих. Після акції скриню встановили на першому поверсі бібліотеки. Акція триватиме до кінця вересня, тож закликаємо усіх небайдужих долучитися до неї. Допомога буде передана тваринам, що зараз перебувають під опікою волонтерів у притулках міста «Щасливий пес» та «БІМ».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!