​В ній втілюється жива душа народа

11.11.23, 11:12

День працівників культури та майстрів народного мистецтва Обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського зустріла яскраво, цікаво, музикально і патріотично.

Для кропивницьких дітлахів справжню казкову феєрію влаштували актори академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Марка Кропивницького.Від бібліотеки та юних глядачів дякуємо за цей подарунок БФ «Безпечне майбутнє».

На імпровізованій сцені вирували справжні шекспірівські пристрасті у двох мишиних сімействах. Але кохання Роми і Ружи перемогло, а любов до сиру примирила білих і сірих. Друга історія, яка увійшла у казковий мікс, –відома на весь світ розповідь про Попелюшку, яка полонила принца відкритим серцем, благородством та умінням щиро любити, переказана ЄвгеномШварцем.А третя історія – мініверсіясуперпопулярноїукраїнської опери Юрія Шевченка за п’єсою Богдана Стельмаха «Король Дроздобород». У захваті від театрального калейдоскопу були усі присутні в головному холі бібліотеки Чижевського! Обов’язково відвідайте разом з дітьми ці спектаклі. Побачите і більше не забудете мелодію пісеньки про те, що усі миші люблять сир.

Тим часом в актовій залі книгозбірні зібралися поціновувачі української народної пісні. Перед ними з патріотичною програмою виступив народний хор «Калина» Соколівського сільського будинку культури під керівництвом заслуженого працівника культури України Григорія Палія. Це було настільки красиво і щиро, що глядачі під час виконання пісень слухали стоячи, співали разом з хором і після кожного номера дякували артистам бурхливими оплесками.

Робота бібліотеки Чижевського як культурного центру була відзначена грамотами Обласної військової адміністрації та департаменту культури та туризму ОВА. Ґречно дякуємо за гідну оцінку! У воєнний час бібліотека є як раз тим живимі душевним простором для комунікації, який задовольняє найбільший на сьогодні запит – запитна особливу увагу один до одного, емпатію і взаємопідтримку. Травматичний досвід, який пережило багато українців, постійнийпотік страшних новин з інформаційних джерел, життя під виття сирен – усе це потребує психологічної компенсації, позитивних емоцій і вражень, які допоможуть вистоятита відновитися. А саме культура є тим джерелом життєвої сили, яке здатне об’єднувати і віднаходити сенси.

В цей день бібліотека Чижевського передала 10 тисяч гривень на безпілотний комплекс «SHARK» для воїнів легендарного 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго. Пам’ятаєте відомі слова Вінстона Черчилля «Якщо ми економимо на культурі, то за що ми воюємо?". Наші хлопці воюють за минуле і майбутнє України, за кожного з нас. І за культуру, адже в ній втілюється жива душа народа.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!