​Річ у тім…

27.11.23, 18:37

З 25 листопада по 10 грудня в Україні проходить міжнародна кампанія «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства».

За офіційними даними, сьогодні в світі кожна третя жінка так чи інакше зазнавала насильства, чи то сексуального, чи психологічного. Тож не втрачають своєї актуальності акції, що привертають увагу до таких проблем, як домашнє насильство, жорстоке поводження з дітьми та торгівля людьми.

Бібліотека Чижевського долучилася до участі в цій глобальній акції разом з департаментом головної інспекції та дотримання прав людини Нацполіції, управлінням молоді та спорту обласної військової адміністрації та ініціативною групою кропивничан, яка реалізує проєкт «Міф не дорівнює реальність, або як стереотипи руйнують світ».

В головному холі книгозбірні можна переглянути 16 світлин, які розповідають реальні історії про домашнє насильство.

Назва виставки –«Річ у тім»– гра слів. Вона про 16 речей, які використовувалися як знаряддя силування, та мовний зворот для пояснення проблематики насильства: «річ у тім, що домашнє насильство ближче, ніж здається», «річ у тім, що люди, що пережили насильство, бояться про це говорити», «річ у тім, що насильники не вважають себе насильниками» тощо.

Найжахливіше в побутовому насильстві - це буденність. Те, що трагедія може розгортатися у сусідів через стіну. Ми, суспільство, досі намагаємось не помічати і замовчувати це жахливе явище. За даними Нацполіції, в Україні за дев’ять місяців порушили понад 5000 справ про домашнє насильство. Але їх можна не допустити. Якщо, звісно, не відводити очі.

Виставка «Річ у тім» працюватиме в бібліотеці Чижевського до 10 грудня.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!