​У Кропивницькому відбувся обласний фестиваль «Українська паляниця»

19.12.23, 14:00

З давніх-давен ведеться в Україні, що хліб у хаті – то багатство, сіль - то гостинність і щирість. Для українського народу хліб завжди був не просто стравою – це була основа його життя і найдорожча святиня.

З запашними паляницями, короваями, рогаликами завітали до бібліотеки Чижевського вихованці позашкільних навчальних закладів області. Вони взяли участь у фестивалі «Українська паляниця», метою якого була популяризація народних традицій та виховання шанобливого ставлення до культурних надбань українського народу.

До обласної книгозбірні завітали вихованці Компаніївського та Петрівського центрів дитячої та юнацької творчості, Центру дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ» з Новоукраїнки, Кетрисанівського будинку дитячої творчості, ліцеїсти з Попельнастого, Підлісного та Соколівки.

Літературно-музичними композиціями, веселими руханками вони презентували виставки хлібних виробів та роботу музеїв хліба, які працюють в закладах.

Найкращих організатор заходу – Обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді – відзначив грамотами. Гарний настрій та позитивні емоції переповнювали кожного з присутніх на цьому святі!

До нових зустрічей в бібліотеці Чижевського!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!