На Кіровоградщині стартував урбаністичний рух “У міста є Я”

19.03.24, 16:00

В Україні, і зокрема на Кіровоградщині стартував урбаністичний рух “У міста є Я”. З Кіровоградської області до урбаністичного руху долучилася у тому числі громадська організація "Прес-клуб реформ".

“Цей проєкт спрямований залучити молодь від 10 до 17 років до формування образу міста, в якому і молоді, і дітям, і дорослим буде жити комфортно і щасливо”, – зазначила представниця ГО “Прес-клуб реформ” Вікторія Талашкевич у коментарі для сайту "Гречка"/

Вестиме курс у рамках урбан руху, котрим буде опікуватися "Прес-клуб реформ" досвідчена і грамотна вчителька - Наталія Соколенко.

“Менторка залучатиме молодь до обговорення того, яким має бути місто, що означає жити щасливо у місті і яким є його сталий розвиток. А також які його різні складові – екологія, доступність, бюджет участі, смарт сіті можуть створити середовище, в якому людям і природі буде зручно”, – розповіла Вікторія. За її словами, учасників та учасниць проекту навчатимуть за наступними темами: щастя у місті; сталий розвиток у місті; місто та його якості; забудова міста; екологія і місто; безпека у місті; доступність, безбарʼєрність; спадщина міста; бізнес у місті. Партисипація; бюджет міста. Партисипація; ІТ та смартсіті (розумне місто).

У рамках урбан руху, котрим буде опікуватися "Прес-клуб реформ", зустрічі проходитимуть щовівторка о 12.30 у приміщенні Професійного ліцею сфери послуг і торгівлі - вулиця Володимира Панченка, 26.

Урбан рух «У міста є Я» має на меті сприяти об’єднанню активної молоді в українських містах та громадах шляхом формування знань про функціонування міст, надання інструментів залученості у міські процеси задля якісних змін міського простору. Місія Урбан руху «У міста є Я» у сприянні розвитку свідомої активної позиції української молоді через формування знань та навичок розвитку та творення міського простору. А візія у тому, аби зайняти лідерство в урбан русі серед молоді та стати активатором ініціатив та якісних змін у кожному куточку України.

ДОВІДКОВО:

Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) – перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом 285 млн доларів США, заснований за фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Фонд має понад 29 років досвіду успішного інвестування у підприємства малого та середнього бізнесу. Загалом, фонд інвестував 188 млн. доларів США у 136 компаній із 26 000 працівників та зробив можливим залучення 2,3 млрд доларів в компанії України та Молдови. З 2015 року Фонд реалізовує програму технічної допомоги в Україні та Молдові на загальну суму $35 млн, основними елементами якої є сприяння експорту, місцевий економічний розвиток, соціальне інвестування та економічне лідерство. WNISEF фінансує інноваційні, високоефективні програми, що спрямовані на здійснення реформ та змінюють життя звичайних людей в Україні та Молдові. www.wnisef.org

Довідка про книжку «У міста є я»: «У міста є Я» — це книжка-гід до пізнавальної подорожі у світ урбаністики для дітей разом із дорослими. Авторка Ірина Озимок, що залучена у численних проєктах та ініціативах з урбаністики, разом з ілюстраторкою Анною Іваненко з візуальної студії «сері/граф» яскраво, цікаво та захоплююче розповідають про життя міста: як воно функціонує, як на нього впливають технології, споживання, клімат і комп’ютерна революція, та яка роль людини в цьому. Книжка вперше побачила світ у 2021 році, а доповнене видання вийшло в 2023 році, коли з’явилися нові розділи, аби розкрити важливі задачі, що постали перед жителями міст під час повномасштабного вторгнення. Також доповнена книжка «У міста є Я» зазвучала голосом Нати Жижченко, солістки гурту ONUKA, найпопулярніша пісня якої «Це моє місто…». «У міста є Я» побувала в багатьох містах та країнах: відзначилася як найкраща книга 2021 року за версією Українського ПЕН; потрапила в «Топ БараБуки 2021» у номінації «Дебют року в прозі»; ілюстрації до книги отримали відзнаку Болонського ярмарку дитячої книги 2022.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!