Конкурс у рамках проекту «Репродуктивне здоров’я в Україні»

28.02.2017
28.02.2017

Благодійний Фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї» оголошує Конкурс журналістських матеріалів (далі – Конкурс), що є частиною проекту «Репродуктивне здоров’я в Україні», що реалізує Фонд за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку / USAID.

Метою Конкурсу є підвищення обізнаності населення України з актуальних питань репродуктивного здоров’я та планування сім’ї / РЗ/ПС, популяризація успішного досвіду реалізації місцевих програм у сфері РЗ/ПС в умовах децентралізації, що сприятиме зміцненню громадської підтримки реформ у сфері РЗ та якнайскорішому затвердженню нової Державної програми з питань репродуктивного здоров’я на період 2017-2021 рр. Завдання Конкурсу полягає у підтримці та заохоченні тих журналістів та мас-медіа, хто професійно висвітлює актуальні питання громадського здоров'я, репродуктивного здоров'я, репродуктивних прав та планування сім'ї в Україні, а також успішної реалізації місцевих програм у сфері РЗ/ПС.

Конкурс направлено на адвокацію питань репродуктивного здоров’я у підтримку якнайскорішого затвердження Концепції та прийняття нової Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації» на період 2017-2021 рр., а також популяризацію та поширення актуальної інформації серед громадян України про важливість збереження репродуктивного здоров’я, захисту репродуктивних прав та використання сучасних засобів планування сім’ї. Окрім того, Організатори конкурсу прагнуть поінформувати українську спільноту про позитивні приклади взаємодії місцевої влади та організацій громадського суспільства, спрямовані на успішну реалізацію регіональних програм з питань РЗ в умовах децентралізації та впровадження місцевих проектів соціальної дії у сфері РЗ/ПС.

До Складу Оргкомітету Конкурсу входять Олена Панченко, Анжела Мазньова та Анна Тукаєва, Благодійний Фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї». Оргкомітет повноважний приймати рішення з усіх питань, що виникають у зв’язку з проведенням Конкурсу. Оргкомітет затверджує склад Журі Конкурсу у кількості п’яти осіб. Прийом і реєстрація конкурсних заявок та робіт розпочинається 13 січня 2017 року і триває до 28 лютого 2017 року. Розгляд заявок та робіт конкурсним журі триватиме з 1 березня 2017 року до 10 березня 2017 року. Оголошення підсумків конкурсу та нагородження переможців відбудеться під час заключної конференції у рамках проекту «Репродуктивне здоров’я в Україні», що відбудеться в середині березня 2017 року.

Участь у Конкурсі можуть брати всі зацікавлені особи – журналісти, медіа-активісти, блогери, які працюють у національних та місцевих ЗМІ, що зареєстровані або поширюють свою діяльність на аудиторію всіх областей України. До участі у Конкурсі приймаються статті, опубліковані у друкованих паперових виданнях (журналах, збірниках, газетах) та на веб-сайтах, а також відео-сюжети та радіо-програми, що виходили в ефір у період з 1 грудня 2016 року і до 28 лютого 2017 року. Статті та відео-матеріали, що не були опубліковані або не вийшли в ефір, не приймаються до розгляду. Тематика статей, що приймаються до розгляду, повинна стосуватися тем репродуктивного здоров’я, репродуктивних прав, планування сім’ї, адвокації питань РЗ на національному та місцевому рівнях, успішних прикладів взаємодії місцевої влади та громади у сфері громадського здоров’я та інших в рамках зазначених вище завдань Конкурсу.

Конкурс проводиться у чотирьох номінаціях: «Стаття в друкованому ЗМІ», «Онлайн публікація», «Сюжет у випуску новин\програма на телебаченні» та «Сюжет у випуску новин\програма на радіо». У кожній з номінацій визначається два переможці – всього всього 8 призерів, яких буде відзначено відповідною винагородою та призами.

Для участі в Конкурсі автор має надіслати Заявку, яка містить інформацію про автора (ПІБ, контакти, місце роботи), відомості про ЗМІ (назва ЗМІ, юридична та фактична адреса, реквізити, контактні телефони, наклад (аудиторія). До заявки також має бути прикладено текстову версію статті (у форматі Microsoft Word) та скановану копію опублікованої статті із вказаною назвою видання та датою публікації або посилання на відео, опубліковане он-лайн та скановану ефірну довідку про вихід сюжету\програми в ефір не пізніше 17:00 28-го лютого 2017 року. Надсилати заявки, статті та анкетні дані можна електронною поштою на адресу panchenko@rhr.org.ua з поміткою в темі листа «Конкурс» та файлами, прикріпленими у додатку. Кількість робіт від одного автора не обмежується. Автор сам визначає номінацію кожної поданої роботи.

Результати Конкурсу будуть оголошені на офіційному сайті Благодійного Фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї» www.womanhealth.org.ua , а також під час заключної конференції, що відбудеться в середині березня 2017 року.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!