Крепость Святыя Елисаветы. Основание

12.09.2019
12.09.2019
Обласний краєзнавчий музей
Кропивницький, вул. Дворцова, 40,

12 вересня 2019 року у Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї у рамках відзначення Дня міста відбудеться презентація книги «КРЕПОСТЬ СВЯТЫЯ ЕЛИСАВЕТЫ. ОСНОВАНИЕ» , присвячена 265-річниці з Дня заснування фортеці Св.Єлисавети, яка стала причиною заснування міста Єлисаветграда (Кропивницького). Автори-упорядники книги - А.В.Пивовар, К.В.Шляховий, протоієрей Є.Назаренко, О.М. Мануйлов.


У виданні представлені документальні свідчення про урочисту закладку фортеці які публікуються вперше, відомості про хід будівництва, проведення перших ярмарків та духовне життя фортеці Святої Єлисавети, надається інформація про перипетії найменування міста.

Під час заходу присутні дізнаються про окремих особистостей, які очолювали козацькі полки, що брали участь у будівництві фортеці Св.Єлисавети 1754 року та дізнаються маловідомі подробиці з історії нашого міста.

Усім присутнім гостям, на установи та бібліотеки міста будуть безкоштовно передані примірники книг «КРЕПОСТЬ СВЯТЫЯ ЕЛИСАВЕТЫ. ОСНОВАНИЕ », спонсором видання яких є підприємство« Гідросила ГРУП »(генеральний директор Юрій Олександрович Тітов), видання здійснене у поліграфічному рекламно-видавничому центрі« КОД »(директор Віктор Федорович Лисенко).

Початок презентації о 16.00
Адреса: м. Кропивницький, вул.Архітектора Паученка, 40 .
Телефони: (0522) 271841, 241962



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!