Зустріч з Василем Даценком

19.11.2019
19.11.2019

19 листопада о 16.00 у відділі мистецтв відбудеться зустріч з істориком та письменником Василем Даценком, автором книг, що стали бестселерами історичної науки.

Історик збирає та узагальнює матеріали про наш край та його жителів під час Другої світової війни. На основі архівних документів відшукує і оприлюднює матеріали про долі пересічних громадян.

Справою свого життя вважає встановлення імен невідомих захисників Вітчизни, тисячі яких лежать досі безіменними на Кіровоградщині. Сповідував і сповідує принципи справедливості та поваги до прав і свобод громадянина.

Зустріч присвячена Міжнародному Дню толерантності.

Довідка: Даценко Василь Всеволодович народився 16 листопада 1953 у смт Лисянка на Черкащині. Закінчив історичний факультет Ужгородського державного університету. У 1977 працював учителем історії в с.Копанки Маловисківського району.

Проживає у Кропивницькому, член Національної спілки краєзнавців України, лауреат обласної краєзнавчої премії ім. В.М.Ястребова (2011 р.)., автор багатьох статей на тему збереження історичної пам’яті про трагічні події Другої світової війні у центрі України, друкувався в загальноукраїнських та обласних виданнях.

Автор книг «Щоб пам’ятали. Кіровоградщина в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945рр. (2010 р.), «Зелена Брама: повернення до легенди» (2014 р.), «За те, що євреї... Трагедія Голокосту в межиріччі Південного Бугу та Дніпра» (1941-1944) (2015 р.)



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!