Фестиваль "Осінь з музикою Кароля Шимановського"

16.10.2021
16.10.2021

У місті проходить ХІХ фестиваль Осінь з музикою Кароля Шимановського. У фестивальній програмі 6 концертів, 1 виставка, 6 презентацій, два майстер-класи. Представлені класична й сучасна академічна музика та автентичний фольклор. Фестиваль охопить 6 українських сіл і міст, де народився, бував, жив і творив класик польської музики ХХ століття: Тимошівку, Вербівку, Кропивницький, Черкаси, Кам’янку, Знам’янку.

Головними організаторами фестивалю є Кропивницький музей музичної культури ім. К. Шимановського та Об’єднання поляків «Полонія» ім. Кароля Шимановського, що діють за підтримки відповідно Управління культури і туризму Кропивницької міської ради та Управління комунікацій з громадськістю Кіровоградської обласної державної адміністрації. Співорганізатори окремих заходів – Кіровоградська обласна філармонія, Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського, Кропивницький музичний фаховий коледж, Художньо-меморіальний музей О.О. Осмьоркіна, кінотеатр «Портал», Мистецька платформа онлайн-музей UA:Heritage (Київ), Черкаська обласна ГО «Польський культурний центр ім. К. Шимановського», Кам’янська міська рада, Знам’янська дитяча музична школа ім. М. В. Лисенка та ін.

Вхід на всі заходи вільний завдяки підтримці Фонду «Свобода і демократія» (Варшава) в рамках проєкту «Велика польська родина – популяризуємо польську культуру в Україні», Канцелярії Прем’єр-міністра Республіки Польща в рамках конкурсу «Полонія та поляки за кордоном 2021».

Запрошуємо на сайт http://szymanowski-fest.com, Ютуб-канал https://youtu.be/c5mye0qwugw та сторінку фестивалю в ФБ: https://www.facebook.com/szymanowski.fest.kr Як ініціатор і художній керівник фестивалю прошу вас підтримати проект та допомогти у розповсюдження інформації серед можливих потенційних учасників, в фахових колах, засобах масової інформації, використовуючи ваші можливості. У випадку будь-яких питань прошу дзвонити 0504575344.

джерело - Олександр Полячок, музикознавець, директор Кропивницького музею музичної культури ім. К. Шимановського



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!