​Цитатник року, що минув: коні від Марковського і шпилька від Атаманчук...

05.01.15, 12:00

Кожен рік залишає по собі не лише спогади, здобутки і втрати, а й певну символіку, як то шина чи сміттєвий бачок. А ще народний фольклор типу пісеньки про Путіна. І звичайно ж збагачує наш словниковий запас новими словами і крилатими висловами. «Тушки», «кнопкодави», «тітушки», «Анна Ахмєтова» і «Чехов поет», «Куля в лоба, то куля в лоба»… Цим словесним набором ми завдячуємо в основному нашим відомим політикам. Покулупавшись у пам’яті і в ютубі, сайт "Рідний Кіровоград" знайшов невеличку добірку «перлів» і від місцевих чиновників та політиків, якими ті відзначилися в 2014 році. Звісно, вони не претендують на те, щоб стати загальновживаними, але можуть підняти новорічний настрій. Чого ми вам і бажаємо.

Ще жоден із новопризначених голів ОДА не ставив перед собою так мало задач, як попередній очільник області, а нині айдарівець Олександр Петік. Під час своєї першої прес-конференції на посаді він щиро і відверто заявив, що головне завдання, яке перед ним поставив тодішній в.о. президента Олександр Турчинов «забезпечити проведення чесних і прозорих президентських виборів». Це Олександру Владиславовичу вдалося, а ось щодо всього іншого – кожен може дати свою власну оцінку....

У міській раді, напевно, довго сміялися з депутата Артема Стрижакова, який вимагав від міської влади встановити світлофора НА ПЕРЕХРЕСТІ… двох паралельних вулиць Попова і Жадова. Згодом регулювальника руху встановили, тільки на розі вулиць Попова та Конєва. Як з’ясувалося, саме це місце мав на увазі депутат...


Вразив своєю "обізнаністю" стосовно округу, в якому обирався до ВР, народний депутат-мажоритарник Олесь Довгий. «Успішна людина», як він назвав себе в ефірі «Громадського телебачення», не змогла показати, де Кіровоградщина знаходиться на карті.

"Скільки набрала Партія Петра Порошенка? Тут не підписані області, але ж ви знаєте, де знаходиться Кіровоградщина"... - запитав ведучий Роман Скрипін. "Поставте мені, скільки там. Ні, я не не бачу, я не знаю, де Кіровоградщина на мапі", - відповів народний обранець.


Просто сипле словесними перлами наліво і направо секретар міської ради Іван Марковський. Один із найяскравіших за останній час – це порівняння міської снігозбиральної техніки з «артефактами» початку минулого століття: «...Наші снігозбиральні машини старіші від коня Будьоного», - охарактеризував їх стан чиновник під час однієї з нарад. Ще один із перлів, а точніше ляпів від однопартійця Івана Івановича – голови обласної організації ВО «Батьківщина» Олександра Чорноіваненка. Сміятися з цього гріх, але випадок може послужити наукою для інших можновладців, які не дуже ретельно готуються до публічних виступів. Так, як повідомили наші колеги з "КП", Олександр Анатолійович замість привітання образив заслужену людину, назвавши під час урочистостей з нагоди 30-річчя колективу «Зоряни» відомого на Кіровоградщині музиканта Тітішева "Тітушкіним".

І наостанок – гостренька жіноча шпилька Олегу Ляшку від заступника голови Кіровоградської ОДА Віти Атаманчук. Всі прекрасно пам’ятають, як політик із цілою оравою своїх вилоносців, намагався прорватися до кабінету керівника ОДА Сергія Кузьменка. Спинити цю «навалу» випало в тому числі і маленькій тендітній Атаманчук. Вона запропонувала нардепу пройти вдвох до кабінету Кузьменка, аби він пересвідчився, що там ніхто не ховається. Ляшко у своїй манері зауважив, що вона його потім звинуватить у зґвалтуванні, на що жінка не розгубилася, не зважаючи на доволі напружену ситуацію і тиск, та відповіла в тому ж дусі.

«Пане Олеже, з вашою репутацією, я цього не боюся...», - натякнула вона нардепу на гріхи молодості, через які йому приписують нетрадиційну орієнтацію. Тож з Новим роком Вас! Не втрачайте почуття гумору за жодних обставин!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!