Справжній скарб - рідкісні карти

27.09.15, 12:00

Відділ рідкісних та цінних видань обласної бібліотеки ім. Д.Чижевського спільно з Державним архівом Кіровоградської області презентував виставку „Картографічні матеріали у рідкісних виданнях”.

Картографічні матеріали - це унікальні документи, пам'ятки конкретної історичної епохи, в яких зафіксовані різноманітні відомості про території на певний момент часу. Карти і атласи з повною підставою можна розглядати не тільки як пам'ятки світової історії та культури, але і як найцінніший матеріал для наукових досліджень.

На виставці представлені різні за тематикою, призначенням і формою картографічні матеріали: карти, атласи, план міста Єлисаветграда 1913 року, графічні та ілюстровані додатки до видань ХІХ - початку ХХ ст.

Якщо звітаєте на виставку, зверніть увагу на «Атлас Криму та Кавказу» Фредеріка Монпере. Атлас досі залишається однією з найбільш шанованих фахівцями в галузі історії та археології Причорномор'я і Кавказу праць. Менш титуловані, але не менш цікаві геометричні спеціальні плани і межові книги володінь відомих земляків Тобілевича І.К., Ерделі І.Г.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!