​Доторкнись, послухай, спробуй на смак історію Євросоюзу

05.06.18, 10:00

Інтерактивний музей про історію Євросоюзу діє у Брюсселі – він називається Parlamentarium і знайомить людей з роботою Євросоюзу, а також розповідає про його історію, ідеї, цілі.

Уявіть собі, що з дня відкриття музей відвідали вже понад 1,5 мільйона відвідувачів з усього світу. Днями до них долучилися ще з десяток українських журналістів, у тому числі координаторка Кіровоградського Прес-клубу реформ Вікторія Талашкевич, які завітали до Брюсселю у рамках проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа».

- У музеї представлена історія створення та робота Євросоюзу. У напівтемній залі можна подивитися документи, послухати виступи, посидіти у кінотеатрі і побачити роботу Європарламенту зсередини. Мені особливо сподобалася фотогалерея, а також історії звичайних людей-мешканців Євросоюзу. Ну, і звісно, музей сувенірів, - розповідає Вікторія Талашкевич. Їй дуже сподобались, зокрема, шоколадки із лого ЄС, а також яскраві пазли, граючись якими можна скласти карту ЄС.

У музеї Parlamentarium можна скористатися зручним аудіогідом, хоча він доступний лише на двох десятках мов Євросоюзу, тож української там нема. Натомість, є польська і болгарська, а також, звісно, англійська, якою учасники візиту і слухали історії музею.


- Все, що нам потрібно було робити - це підходити до цікавого експонату, фотографії або екрану і підносити до нього гід. Вся необхідна інформація про об'єкт, з'являлася на екрані, або звучала у навушниках, - розповідає Вікторія Талашкевич.

Завітайте на офіційний веб-сайт музею – там теж багато цікавого: http://www.europarl.europa.eu/visiting/en/brussels/parlamentarium




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!