«Агентство Розвитку Територій» презентувало проект розвитку Казавчиноської сільської ради

15.06.18, 18:00

Днями у селі Казавчин Гайворонського району Кіровоградської області відбулися громадські слухання з презентації масштабного проекту «Казавчин: стратегії та проекти», який розробила громадська організації "Агентство розвитку територій".

"Агентство розвитку територій стало виконавцем робіт на замовлення сільської ради населених пунтків Казавчин та Бугове по виготовленню стратегій соціально-економічного і туристичного розвитків", - коментує заступниця голови ГО «АРТ» Анна Русавська. - "Стратегічними цілями проекту передбачається декілька напрямків розвитку. Це і підвищення якості життя: підтримка та розвиток благоустрою сіл, розвиток комунального та побутового обслуговування, організація системи дозвілля та відпочинку, поліпшення стану природного середовища. Звичайно, розвиток місцевої економіки: стимулювання створення робочих місць у агробізнесі та несільськогосподарська занятість населення, розвиток брендінгу сільської ради. І, також, розвиток дорожньої та туристичної інфраструктур".

Реалізація проекту має допомогти перетворити місцеву економіку на зростаючу, базовану на активності підприємців, розвитку туризму та ощадливому використанні природних ресурсів району. В якості наукових експертів для участі в проекті "Агентством розвитку територій" були запрошені кандидат економічних наук, доцент кафедри туризму та рекреації Київського національного торговельно-економічного університету Юлія Забалдіна, кандидат географічних наук, доцент кафедри економічної та соціальної географії географічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Анатолій Мельничук, засновник архітектурного проекту «Колиба» Юрій Кузьмін та голова «Житомирської туристичної асоціації», керівник програми «Житомир – розвиток через туризм», керівник туристичного активу Житомирської області Андрій Шелестюк, які розробили Стратегічне Бачення майбутнього Кавзачинської громади – погоджене на основі консенсусу, уявлення жителів про те, як громада має виглядати в майбутньому.

"Найскладнішим у написанні проекту була робота з людьми. На робочих зустрічах з представниками громади звучало досить багато різних думок. Їх потрібно було направити до якогось спільного рішення, єдиного бачення, що для них найкраще. Визначити кінцеві пріоритети та навчити їх думати перспективно на подальший розвиток," - говорить кураторка проекту пані Анна. - "Але ми задоволені реакцією громади, тому що вони дійсно брали активну участь весь час протягом роботи робочих груп. Вони ходили на зустрічі, вони вносили свої пропозиції, писали якісь матеріали, і навіть сьогодні на презентації була присутня робоча група у повному складі".

Наразі активні представники громади та адміністрація сільської ради роблять усе можливе, щоб мальовничі простори Казавчинсього краю стали сучасними та цікавими не тільки місцевим жителям, а й туристам. Наступним кроком для реалізації проекту повинно стати узгодження його депутатами на сесії сільської ради. Саме це рішення стане ключовим у майбутньому розвитку сіл Казавчин та Бугове. "Агентство розвитку територій вже показало свій результат: в нас є досвід, в нас є практика. І тепер, ми можемо співпрацювати не тільки з сільськими, міськими радами та об'єднаними територіальним громадами в межах Кіровоградської області, а й взагалі по всій території України," - запрошує до співробітництва Анна Русавська.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!