Кропивницький долучився до кампанії з протидії гомофобії

09.10.18, 18:00

Кропивницький долучився до глобальної інформаційної кампанії із протидії гомофобії – «Стоп гомофобії», яку розпочав в Україні Запорізький обласний благодійний фонд «Гендер Зед». У рамках кампанії у Кропивницькому (вул. Київська), а також у Херсоні, Вінниці, Полтаві та Запоріжжі було розміщено білборди з підписом «Тю, а ти шо, правда цей… як його… гомофоб?».

Соціальна реклама має на меті привернути увагу українців та українок до проблеми дискримінації гомосексуальних людей. Офіційні хештеги: #СтопГомофобії, #ЗламайСтереотипи.

- Громадська організація "Прес-клуб реформ" з минулого року є партнером
фонду «Гендер Зед» із інформування громадян про такі теми, як сексуальна орієнтація та гендерна ідентичність (СОГІ), - розповідає координаторка Прес-клубу Вікторія Талашкевич. За її словами, цього літа в області тільки прес-клуб, не рахуючи інших партнерів, провів два інформаційні тренінги для журналістів та медіа-активістів з тематики СОГІ, під час яких йшла мова про міфи та стереотипи щодо гомосексуальності, проблеми дискримінації гомосексуальних людей та гомофобію.

Літній тренінг
Літній тренінг

Тема гомосексуальності залишається табуйованою навіть 27 років потому після падіння Радянського Союзу. Згідно з результатами минулорічного дослідження Інституту Горшеніна та Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі, 40% українців та українок не готові приймати до свого оточення ЛГБТ. Політики і публічні особи дозволяють собі дискримінаційні висловлювання на адресу гомосексуальних людей, а всією Україною продовжують відбуватися злочини на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Ми вважаємо, що сьогодні міфи та стереотипи щодо гомосексуальності мають усі підстави бути розвіяними, адже ще 1990 року, коли гомосексуальність було виключено з міжнародної класифікації хвороб, весь світ дізнався, що гомосексуальність – не відхилення і не предмет особистого вибору людини, а, скоріше, вроджена характеристика, на кшталт кольору очей.

Біг-борд у Кропивницькому
Біг-борд у Кропивницькому

- Нашою соціальною рекламою ми закликаємо людей не бути гомофобними. Гомофобія може проявлятися по-різному, але загалом це страх, огида або дискримінація по відношенню до гомосексуальних людей. Наша кампанія буде тривати місяць і протягом цього часу наші білборди побачать тисячі людей. Ми хочемо, щоб люди зрозуміли, що представники ЛГБТ оточують їх кожного дня. Це може бути ваш друг чи подруга, колега або хтось з родинного кола. Можливо, вони мовчать, бо бояться побачити вашу негативну реакцію. Навіть один гомофобний коментар або невдалий жарт може змусити людину мовчати ще довгі роки. Ми хочемо, щоб наше суспільство розвивалося. Адже коли ми приймемо різноманіття, то зможемо покращити наше життя і стати щасливішими, – переконаний Ростислав Мілевський, директор фонду «Гендер Зед».

Більше про діяльність фонду можна дізнатися
на його офіційній сторінці

Літній тренінг
Літній тренінг



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!