​Чи дослухаються народні обранці до думки місцевого самоврядування?

19.10.18, 20:00

Сьогодні ВР планує голосування в першому читанні за проект Державного бюджету на 2019 рік.Напередодні, відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, на якому розглянуто питання щодо підготовки до першого читання законопроекту про Державний бюджет України на 2019 рік, - повідомляє Кіровоградське регіональне відділення Асоціації міст України

Узагальнені зауваження та пропозиції до проекту Держбюджету під час їх обговорення членами Комітету озвучила представниця Голови Асоціації міст України в Парламенті, народна депутатка Оксана Продан.

Наразі мова йде про внесення змін, що допоможуть міським, селищним та сільським радам виконувати усі передбачені повноваження. Зокрема, представники місцевого самоврядування пропонують збільшити обсяги освітньої та медичної субвенцій; закріпити нові субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет та на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу та низку інших.

На жаль, більшість пропозицій АМУ були відхилені членами Комітету. В той же час, в проекті постанови Верховної Ради України «Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2019 рік» вдалося закріпити положення щодо збільшення на 200 млн грн. обсягу субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних громад та врегулювання питання джерел компенсації місцевим бюджетам втрат по пільгах за земельні ділянки, надані для Укрзалізниці.

Текст та фото - Валентина Остапчук



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!