Юристи служби зайнятості розповіали про особливості претензійно-позовної роботи

25.11.18, 10:00

З метою надання методичної допомоги по веденню претензійно-позовної роботи в умовах реформування служби зайнятості, підвищення рівня підготовки матеріалів та розгляду справ в судах, вирішення питань щодо правильного застосування норм законодавства про зайнятість населення, загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття, про адміністративні правопорушення, запобігання проявам корупції в діяльності служби зайнятості, обговорення проблемних питань та обміну досвідом, днями у Кіровоградському обласному центрі зайнятості відбувся семінар-нарада з працівниками служби зайнятості Кіровоградщини, які ведуть юридичну роботу, на тему «Організація та ведення претензійно-позовної роботи в центрах зайнятості».

Відкрила семінар виконуюча обов’язки директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Лілія Колесник. Вона акцентувала увагу присутніх на важливості роботи, що проводиться даними фахівцями та необхідності надання адресної допомоги усім бажаючим скористатися послугами служби зайнятості.

Провідний інспектор з питань запобігання та виявлення корупції Кіровоградського обласного центру зайнятості ВікторіяЗубак розповіла присутнім про запобігання і протидію корупції в органах державної служби зайнятості. Начальник юридичного відділу Сіма Чубар відзначила результати роботи юридичної служби за 9 місяців поточного року та наголосила на активізації ведення претензійно-позовної роботи, посилені контролю за примусовим стягненням заборгованості тощо.

Також під час семінару відбулось обговорення проведення правової та правоосвітньої роботи у центрах зайнятості Кіровоградщини, взаємодії з правоохоронними органами та органами державної виконавчої служби, стан позовної роботи про стягнення заборгованості. Особлива увага була приділена огляду судової практики розгляду справ з питань стягнення коштів з безробітних отриманих обманним шляхом тощо.

текст -
Юридичний відділ Кіровоградського обласного центру зайнятості



Комментарии

Игорь Назарец17 апреля 2020 00:32
0
Деякі центри зайнятості сумістно з пенсійним фондом невірно обчислюють страховий стаж а саме війсковослужбовцям після піврічного контракту
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!