Сільські ради отримають мільйони завдяки земельним торгам

23.01.19, 18:00

Упродовж грудня 2018 року аграрії Кіровоградщини придбали права оренди на 28 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Загальна площа – 580 га.

Дані земельні ділянки розташовані на територіях Вільшанського, Гайворонського, Добровеличківського, Долинського, Знам’янського, Кропивницького, Компаніївського, Новгородківського, Новоархангельського, Новомиргородського, Олександрійського, Онуфріївського, Світловодського районів. Використовуватися вони будуть для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Найдорожче під час торгів продані права оренди на земельні ділянки в адміністративних межахВойнівської сільської ради Олександрійського районуплощею 6,0 га пасовищ, де стартова ціна піднялася до 408% від нормативної грошової оцінки, та становить 203,913 тисячі гривень,та на території Козавчинської сільської ради Гайворонського району площею 19 га пасовищ,де стартова ціна піднялася до 237% від нормативної грошової оцінки та становить 340,084 тисячі гривень.

Завдяки земельним торгам, проведеним у грудні 2018 року, до бюджетів місцевих громад щорічно надходитиме 4,044 млн гривень. Дані кошти громади зуміють використовувати на розвиток власних територій, повідомляє Прес-служба ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області.

Довідково: Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах». Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площ та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!