​Тренінги для кар’єрних радників почалися в обласному центрі

15.02.19, 12:00

У рамках впровадження інституту кар’єрних радників, Кіровоградський обласний центр зайнятості почав цикл тренінгів для фахівців центрі зайнятості та філій обласного центру зайнятості служби зайнятості, які поєднуватимуть функції реєстратора та кар’єрного радника.

Слід зазначити, що тренінги спрямовані на формування у фахівців розуміння ними основних професійних компетенцій реєстратора та кар’єрного радника, оволодіння навичками ефективної комунікації з клієнтами, які потрібні для виконання функцій реєстратора та кар’єрного радника, та підвищення власної професійної компетенції.

Перші заходи проведено для фахівців Бобринецької, Долинської, Компаніївської, Новгородківської, Олександрівської, Петрівської, Онуфріївської та Устинівської районних філій.

Новому порядку обслуговування шукачів роботи присутніх навчали Лілія Колесник, в.о. директора обласного центру зайнятості, та Наталія Невідома, начальник відділу організації профорієнтації.

За допомогою рольових ігор та ситуаційних завдань учасники тренінгу відпрацьовували навички встановлення контакту з відвідувачем центру зайнятості, створення доброзичливої атмосфери, надання та отримання інформації, аналізу життєвої ситуації шукача роботи для визначення індивідуальних послуг, що допоможуть людині повернутися до зайнятості.

Нагадаємо, що з 1 січня 2019 року набув чинності новий Порядок реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, яким внесено низку суттєвих змін в організацію діяльності служби зайнятості щодо надання послуг клієнтам. Зокрема, цим порядком удосконалено процедуру взяття на облік осіб, які шукають роботу, та набуття статусу безробітного у центрі зайнятості.

Постановою вводиться інститут кар’єрного радника, а також запроваджується у роботі Служби зайнятості профілювання безробітних та шукачів роботи, ведення індивідуальних планів надання послуг та працевлаштування. Профілювання передбачає систему оцінки ступеня мотивації особи, яка шукає роботу, або зареєстрованого безробітного до праці, попиту на їхню професію на ринку праці, можливості працевлаштування, ризику тривалого безробіття та визначення обсягу і видів послуг, що надаватимуть, з метою повернення таких осіб на ринок праці, повідомляє Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Кіровоградського обласного центру зайнятості.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!