Мультфільми про екологію створювали у Кропивницькому

03.06.19, 14:00

День захисту дітей пройшов у Кропивницькому дуже насичено. Понад три десятки різноманітних заходів відбулося і на відкритих локаціях – вулицях, парках – і у різноманітних навчальних та позашкільних закладах. Зокрема, в Економіко-технологічному інституті імені Роберта Ельворті пройшов майстер-клас з анімації у рамках громадської кампанії «Дихати по-людськи».

Три десятки вчителів і вчительок із Кропивницького, Олександрії, Помічної та інших міст нашої області зібралися разом, щоб дізнатися про екологічну ситуацію та навчитися власноруч створювати мультфільми із пластиліну та кольорового паперу. Звісно, застосовуючи спеціальні програми та техніки, якими поділилися досвідчені аніматори-кияни Родіон Шуб і Тарас Москаленко.

На початку заходу виступила Ізабелла Хруслінська, Фонд міжнародної солідарності (Польща) Вона розповіла, як сталося так, що всі ці люди зібралися разом. А це сталося завдяки проектe «Регіональні медіа як активізатори громадськості в процесах європейської інтеграції України». Учасниці проекту із Кропивницького – Людмила Макей та Вікторія Талашкевич – придумали екологічну громадську кампанію «Дихати по-людськи», яка вже півтора місяця втілюється у нашому місті. У рамках цієї кампанії журналісти, громадські діячі, політики, представники влади шукають спільні точки дотику задля покращення екологічної ситуації у Кропивницькому та поліпшення стану повітря. Логічно, що природніми фільтрами у цьому є дерева, але у нашому місті дерева по-варварськи обрізають та знищують. Про цю проблему говорили і під час майстер-класу у День захисту дітей.

«Ми запросили до майстер-класу саме вчителів і тих, хто працює із дітьми, бо якраз виховання нового покоління у дусі бережливого ставлення до природи і є рецептом до покращення ситуації на перспективу», - розповідає Вікторія Талашкевич. За її словами, учасники та учасниці об’єдналися у чотири команди - «Зелені рятівники», «Жолудь Продакшн», «Forest Life» та «Дерево життя», - і протягом шести годин створювали свої перші мультфільми. Вже найближчими днями мульфітльми будуть опубліковані на сторінці «Дихати по-людськи» у мережі Фейсбук і відбудеться конкурс на більшу кількість переглядів. Команда, яка створить найбільш популярний фільм, отримає приз!

«Наш майстер-клас став можливим завдяки інтернаціональній підтримці і співпраці. Фонд Міжнародної Солідарності із Варшави, Товариство Лева із Львову, програма «Підтримка Демократії» Міністерства Закордонних Справ Республіки Польща підтримують ось такі та інші неймовірні ініціативи по Україні, і це надихає», - розповідає Вікторія Талашкевич.

З фото та відео із майстер-класу можна ознайомитися на сторінці проекту у мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/dykhatypolyudsky Авторка фото - Олена Карпенко



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!