​Якою буде перша велосипедна доріжка у Кропивницькому?

04.06.19, 10:00

Проект із облаштування першої велосипедної доріжки в Кропивницькому під назвою «Велокроп» подав на фінансування у рамках Громадського бюджету велолюбитель Андрій Паливода. Про це він розповів у Міжнародний День Велосипедів - під час презентації ідеї у Прес-клубі реформ.

Пан Андрій очікує, що мешканці Кропивницького підтримають проект і з Громадського бюджету буде виділено 1500000 грн., щоб реконструювати як пішохідні зони, так і проїжджі частини, щоб дорослі та юні велосипедисти могли безпечно їздити вулицями міста.

«Кропивницький повинен бути містом європейських стандартів, а це означає – зручним для всіх мешканців, екологічно чистим, із налагодженою транспортною інфраструктурою, яка включає велосипедні доріжки і дає можливість вільно та швидко пересуватися», - говорить Андрій Паливода. Він багато років захоплюється велосипедним спортом, влаштовує для городян «покатухи» - прогулянки на велосипедах та популяризує цей екологічний вид транспорту.

«Велосипед не здійснює шкідливого впливу на навколишнє середовище – викидів, шумів тощо. І я вірю, що Кропивницький, за прикладом багатьох європейських міст, має збільшувати кількість цього екологічно чистого виду транспорту», - переконує Андрій Паливода. На його думку, сьогодні перешкодою для активного розвитку велосипедного руху є відсутність відповідної інфраструктури і страх мешканців користуватися велосипедами в існуючих умовах. Страх за своє життя і здоров’я.

Тому якраз облаштовані доріжки можуть підвищити мобільність користувачів велосипедного транспорту, забезпечити комфорт всім учасникам дорожнього руху, покращити якість життя мешканців міста, а у перспективі – поліпшити екологічну ситуацію у місті. Звісно, коли на вулицях більше велосипедистів, це розвиває і популяризує велосипедний рух.

«Наше місто може отримати велодоріжку, що буде облаштована із використанням сучасних технологій. Це буде зручний та безперешкодний доступ велосипедистам до найбільш населеного району міста, адже вело доріжка йтиме із центру міста – від парку «Козачий острів» повз Критий ринок та Дендропарк, до вулиці Попова та 101-го мікрорайону, - вона буде довжиною 12 кілометрів», - говорить Андрій Паливода.

Також для популяризації велосипедного спорту у місті, створено перший у Кропивницькому чат-бот, яким можуть скористатися всі бажаючі, щоб дізнаватися про велосипедний рух, про події та спільноту велосипедистів. Підписатися на чат-бота можна за посиланням: https://m.me/velokrop?ref=w6230502 Розробник вело чат-боту – «Агенція Цифрових Комунікацій», зокрема Андрій Флоренко.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!