Ще одна об'єднана громада утворилась на Кіровоградщині

22.08.19, 18:17

Процес створення першої у Долинському районі ОТГ із центром у селі Братолюбівка завершився. Минулого тижня на сесіях Василівської, Варварівської, Іванівської та Братолюбівської сільських рад було ухвалено остаточні рішення про об’єднання, - повідомляє Валентина Остапчук, консультантка з комунікації Кіровоградського РВ АМУ

Процес створення Братолюбівської ОТГ розпочався у лютому з візиту до Офісу реформ Кіровоградського РВ АМУ. Об’єднання розпочалось на рівні ініціативи сільських голів та депутатського корпусу території, за підтримки консультантів проекту «Пульс». Нині вже можна констатувати, що найважчим в процесі створення ОТГ було проведення громадських обговорень на територіях.

«Люди в черговий раз продемонстрували невпевненість у самому слові «реформа». Велику роль у кінцевому результаті відіграв авторитет і довіра населення органам місцевого самоврядування, - відзначає Валентина Остапчук, - зрештою це і відіграло свою роль у отримані позитивного результату. Зі свого боку, ми надали увесь спектр консультативної допомоги, особливо юридичного спрямування аби території дотримались усіх чинних законодавчих норм у процесі об’єднання».

Братолюбівська ОТГ об’єднала чотири сільські ради, а це дев’ять населених пунктів Долинського району. Нині повний пакет документів про рішення рад передано до Кіровоградської ОДА, яка має усі підстави і повноваження направити в ЦВК клопотання про призначення перших виборів у Братолюбівській ОТГ.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!