​Чи здоровий місцевий медіа-простір?

28.04.20, 10:00

НРГО «Турбота» розпочинає реалізацію проекту «Корона має відповідати за стандартом», який спрямований на підвищення якості інформування населення невеликих міст і селищ п’яти областей України щодо перебігу епідемії COVID-19. Залучені до виконання проекту фахівці і фахівчині із журналістики сприятимуть підвищенню якості матеріалів у місцевих електронних ЗМІ, щоб їх аудиторія отримувала достовірну інформацію та місцеву аналітику у цікавій подачі.

- Наповнення інформаційного поля якісною інформацією від місцевих видань сприятиме витіснення з соціальних мереж чуток і фейків, а також підвищення довіри населення до матеріалів у локальних ЗМІ, - коментує керівниця проекту Ольга Гріднєва.

У рамках проекту планується виготовлення 12 подкастів та лонгрідів, присвячених розвінчуванню фейків про коронавірус, які публікуватимуться у соціальних мережах, а також на партнерських медіа-платформах. Ці матеріали будуть доступиними для вільного розповсюдження: будь-яке видання може вільно використовувати їх.

Для редакторів і журналістів місцевих видань заплановані також 6 освітніх вебінарів. Вебінари стартуватимуть вже з травня, тому слідкуйте, будь ласка, за оголошеннями на сторінці організації - можливість зареєструватись там з’явиться вже найближчим часом. Редакція "Тусовки" також відслідковуватиме оголошення і розміщуватиме анонси на вебінари у розілі "Афіша".

Окремо проектна команда планує проведення двох моніторингів місцевих ЗМІ щодо їх публікацій, присвячених висвітленню перебігу епідемії COVID-19 на локальному рівні.

This project was supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government./ Проект здійснено за підтримки Фонду розвитку ЗМІПосольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!