Толерантність мовою мистецтва

30.09.20, 11:00

Служити і захищати - гасло поліції. Поліція захищає людину у всій її несхожості, права та свободи всіх, без виключення членів суспільства.

Майбутні поліцейські обов'зково вивчають міжнародні і законодавчі акти, що встановлюють відповідні принципи. Можемо згадати тут і Загальну декларацію прав людини і Декларацію принципів толерантності. Проте толерантною людина не може бути тільки по роботі, інакше толерантність стає пасивною добровільністю і шанси на захист таких вразливих груп, як ЛГБТ, які досі залишаються невидимими у нашому суспільстві, тануть на очах.

Дослідження кажуть, що наше суспільство ще дуже далеке від того, щоб сприймати людину у її різноманітності. Поліція може і має стати одним з рушіїв позитивних змін, але, так само як й іншим людям, їй потрібна інформація, що розбиватиме міфи та упередження, на яких, на жаль, виховано багато людей.

"Після реформи поліції активізувалось співробітництво між громадським сектором та правоохоронними органами. Приємно, що запит на провдення провсітницьких заходів часто надходить саме від поліції. Наприклад, проведення тренінгу на гендерну тематику було ідеєю співробіників відділу уповноважених Голови з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності. Добре, що ініціатви щодо проведення заходів на тему толерантності до ЛГБТ+ знаходять підтримку". - коментує громадська активістка Ольга Гріднєва.

"Окремо хочу підкреслити важливість "нестандартних" заходів. Безперечно поліцейські обізнані з нормою закону, але їм, як і звичайним людям дуже не вистачає моделей толератної поведінки, коректної лексики для спілкування з представниками ЛГБТ. Тоді на поміч приходить кіно. Історія конкретних людей, яку ти проживаєш разом із героями фільму, дає можливість відчути, що треба в тій чи іншій стуації".- зазначає Ольга.

Організаторка дякує за підтримку Фонду ім. Гайнріха Бьолля, Бюро Київ — Україна.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!