"Частіше за все люди не розуміють, що орієнтація «не дорівнює» внутрішньому світу чи принциповості..."

16.06.21, 10:00

Маленьке місто рівноцінне маленькому Всесвіту. Як відомо, Всесвіт – про людей і для людей, незалежно від кольору шкіри, очей, тілобудови чи орієнтації. Як живеться людині з бісексуальною орієнтацією у маленькому місті? Сьогодні нам про це розповідає знам’янчанка Ольга (ім’я змінено на прохання героїні матеріалу):

- Як Ви зрозуміли, що належите до ЛГБТ-персон і скільки часу минуло з того саме моменту?

- Я зрозуміла, що належу до ЛГБТ-представниць ще у дитячому садочку. Усім моїм ровесницям подобалися хлопці або ж герої мультфільмів чоловічої статі, а мене більше приваблювала моя подруга. Можливо, то була просто цікавість дитини. Але чим доросліше я ставала, тим більше розуміла, що дівчата мені подобаються так само, як і хлопці. Згодом я мала досвід зустрічі з хлопцями і весь час намагалася зрозуміти: хто ж мені подобається більше? Дійшла до висновку, що мені чудово і з чоловіками, і з жінками. З останніми легше знайти спільну мову.

- Чи зараз у Вас є пара? Як Ви познайомилися і чи приховуєте свої стосунки від інших?

- На цей момент я зустрічаюся з хлопцем, але до цього півтора року зустрічалася з дівчиною. Ми познайомились випадково: інтернет – сила! До цих пір спілкуємося, хоч і не в романтичних стосунках. Коли ми були разом, то нам доводилося «ховатися» від усіх: ми обидві боялися осуду з боку батьків, рідних та знайомих. Розлучилися з тієї ж причини: вона не буле готова вийти у світ з фактом того, що її обраниця – дівчина, хоча я в той момент чітко розуміла, що без сорому могла б заявити про це абсолютно кожному.

- З якими проблемами частіше всього стикаються представники та представниці ЛГБТ-спільноти? Які саме Ваші?

- Найчастіше всього – дискримінація та обмеження. Більшість моїх ЛГБТ-знайомих часто чують на свою адресу образливі слова з приводу їхнього зовнішнього вигляду і «приписаній» їм орієнтації. Люди, особливо похилого віку, мислять стереотипами: для них яскрава коротка зачіска у дівчини - сигнал про те, що вона лесбійка. Особливо я стикалася з мерзотною сексуалізацією від представників чоловічої статі. У більшості випадків це звучить так: «О! Ти – бісексуальна, то можеш і з хлопцем, і з дівчиною одночасно?» або ж «О, давай втрьох, тобі ж не принципово». Автором останньої фрази був мій колишній хлопець. Мій улюблений шедевр серед висловлювань: «Мені подобається, як дівчата цілуються! Піди он її поцілуй! Тобі ж без різниці, а я подивлюся». Частіше всього люди просто не розуміють, що орієнтація «не дорівнює» внутрішньому світу і принциповості, тому й народжуються стереотипи типу «ЛГБТ-пара думає тільки про сексуальні забавки і не може створити родину», «Усі ЛГБТ «помішані» на сексі, вони 100% збоченці». Я вже не говорю про радикальні рухи зі слоганами: «Знищимо усіх не-гетеро людей». Члени цих рухів переслідують та б’ють людей…

- Як ставляться до Вашої бісексуальної орієнтації друзі, рідні та родина?

- Мої друзі ставляться дуже адекватно і досить спокійно, бо для них ця тема не табу. З рідними були довгі та складні розмови. Врешті, вони мене прийняли, але деякі погрожували віддати до психіатричної клініки, говорячи, що бісексуальність – хвороба. Окрім того, вони говорили, що в мене «вселились» злі духи і я грішна. На щастя, батьки припиняли подібні розмови, але попросили мене не говорити на цю тему з рідними, оскільки вони не розуміють мій вибір.


Частіше всього у соціумі говорять про бісексуальних людей, як про тих, хто має надмірне сексуальне бажання або пропагує секс втрьох, просто не розуміючи , що бісексуальність – не штучний феномен, вона закладена у людській природі. Є приклади тварин, які не проти «поекспериментувати»: пінгвіни, леви, лебеді та інші. Проте тваринний «соціум» не переслідує і не дозволяє собі ображати «своїх».

Записала Ольга Полякова



Комментарии

Катерина Ліснича16 июня 2021 18:50
0
Добре, що ця тема піднімається у суспільстві. Завдяки тренінгам за підтримки GenderZ та сміливим людям, які роблять подібні камін-аути ми, може, врешті доростемо до цивілізації, перестанемо заперечувати очевидне і
зрозуміємо, що таке ТОЛЕРАНТНІСТЬ!!!
Ответить
Вікторія Талашкевич17 июня 2021 19:49
0
Спасибі за підтримку!
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!