​Сад на даху у “Гончаренко Центрі” буде масштабнішим завдяки програмі “Сафарі для громад”

05.08.21, 14:00

Упродовж 19-31 липня у межах програми “Сафарі для громад” екоактивісти з усієї країни навчалися протидіяти наслідкам погодних катаклізмів і нераціональному використанню ресурсів із використанням природоорієнтованих рішень. Підсумки проєкту у форматі Pitch Day підвели у суботу, 31 липня, визначивши чотири найкращі команди, що отримали 70 000 гривень на втілення своїх прототипів.

За можливість реалізувати тверді проєкти загалом змагалося 19 команд з Кропивницького, Рівного, Полтави, Червонограда та Мирнограда. За результатами експертного оцінювання перемогу здобули чотири команди, одна з яких - команда “Сад на даху 2.0” з Кропивницького.

Команда отримала екстра подарунок у розмірі 10000 гривень, які будуть спрямовані на створення додаткових контейнерів для вирощування рослин та встановлення пергол для затінення в’юнкими рослинами на даху освітньо-культурного простору “Гончаренко Центр”.

- Бува живеш собі та живеш, несучи на собі тягар повсякденних проблем. І раптом відчуваєш, що твої легені наповнюються ковтком свіжого повітря, який дозволяє жити далі. І не тільки жити, а й творити, нести щось хороше у цей світ. Таким ковтком для мене стала зустріч із Євгенією Ткаченко, яка є кураторкою проекту «Сафарі для громад» у Кропивницькому і виграш гранту. Окрім коштів ми всі отримали величезну кількість корисної інформації та приємних емоцій!, - ділиться враженнями авторка проекту «Сад на даху 2.0» Євгенія Щербина.

- Плануємо на виграні кошти поширити досвід створення публічних садів у місті та навіть області, а також думаємо про встановлення перголи та напувальниці для птахів, - розповідає директорка центру Вікторія Талашкевич.

До слова, головною відзнакою у 30000 гривень нагородили команду “GREENstreet” з Рівного з ідеєю облаштування озелененого відпочинкового простору, що дозволить пристосувати локацію до надмірної спеки та підтоплень.

Загалом цьогоріч проєкт “Сафарі для громад” масштабувався на всеукраїнський рівень: участь у навчанні взяло 291 учасник_ця з 108 населених пунктів України, 127 з них отримали сертифікати сафарі-амбасадорів після успішного завершення курсу.

Довідка: «Сафарі для громад» – це програма, яка реалізується проєктом «Природоорієнотовані рішення для сталих міст» Програми розвитку ООН в Україні. У 2021 році програма втілюється з ініціативи громадської організації “Плато” за підтримки ПРООН в Україні у межах Українського урбаністичного форуму.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!