​Бібліотека відкрита для кожного

06.10.21, 12:00

В останні дні вересни обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського з нагоди відзначення професійного свята провела низку найдвичайно цікавих заходів. Так, в День відкритих дверейпонад тисячі кропивничан та гостей міста відвідали чимало інтерактивних акцій, виставок, взяли участь в оглядових екскурсіях-ознайомленнях з відділами, новітніми ресурсами та інформаційними послугами бібліотеки.

На прибудинковому майданчику книгозбірні бібліотекарі представили нові надходження за 2021 рік під загальною назвою «Книжкові вітрила». Небаченою для багатьох дивовижею від Гете-інституту став пристрій TING, за допомогою якого можна було не лише прослухати тексти німецькою мовою, але й почути різноманітні мелодії та звуки природи, відповідно до змісту книги.

Відвідувачі книгозбірні в ці дні приймали участь у різноманітних майстер-класах з виготовлення книжкових закладинок «Крафтова майстерня», виготовлення поробок із паперу, «Портрет-нашвидкоруч» (малюнок скетчів), «Пишемо старослов’янською», «Акварельки з побажаннями» від Ольги Краснопольської та «Закладинка 3D ручками».

Зустрічі з читачами провів відомий в Україні та за її межами прозаїк, майстер пригодницько-містично-детективного жанруОлег Бондар та молода поетеса Ольга Могильда. Консультацію про особливості гарантійного ремонту побутової техніки надала експертка головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Лілія Буднікова. Відкрилася персональна виставка молодої майстрині декоративно-ужиткового мистецтва Інни Дубосар «Відчуття».

Охочі мали можливість перевірити свої знання у вікторинах «Хто звідки? Створюємо літературну мапу України», «Тіло людини», «Автор. Назва. Крапка. Com», «Що ви знаєте про Європу?», «Літературний бутерброд», «Подаруй квітку автору», пограти в інтерактивну гру «Карта-пазл Кіровоградської області» та прийняти участь у квітковому аукціоні.

Найяскравішими подіями тижня стали презентація інформаційно-туристичного порталу Кіровоградщини, який представила директорка ОУНБ імені Дмитра Чижевського Валентина Животовська під час міжнародної виставки «АгроЕкспо», та відкриття творчої виставки словацьких художників «Мелодії весни». Відкрив виставку в бібліотеці Надзвичайний і Повноважний посол Словацької Республіки в Україні пан Марек Шафін.

Детальніше про окремі заходи читайте на блозі бібліотеки і в соціальних мережах Facebook та Instagram.

Ми щиро вдячні тим, хто прийшов нас привітати, і запрошуємо всіх до обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського.


текст - Анна Бородавкіна, завідувачка відділу соціокультурної діяльності



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!