Служба крові в Україні: реалії і «картинка» у ЗМІ

10.03.2017
10.03.2017
Кіровоградський прес-клуб
Кіровоград, вул. Чикаленка 1-а

У п'ятницю, 10 березня 2017 року у місті Кропивницький - у Прес-клубі реформ, - відбудеться тренінг для журналістів, медіа-активістів та блогерів про те, як висвітлювати реформу служби крові за найвищими професійними стандартами. Захід відбудеться в рамках проекту «Кров новин – новини крові».

ПРОГРАМА
12.00 – 12.20 – представлення результатів моніторингу висвітлення проблем донорства та реформування служби крові у телевізійних, друкованих та онлайн-ЗМІ Кропивницького, Житомира, Львова і Харкова. Кількісні і якісні показники, коментарі медіа-експертів.

12.20 – 13.00 - перегляд і аналіз сюжетів, публікацій у пресі та онлайн-ЗМІ про донорство крові. Які теми порушуються, чи відповідає висвітлення професійним та етичним стандартам журналістики. Які теми у сфері донорства висвітлюють, а які замовчують житомирські, львівські, харківські та кіровоградські мас-медіа? Чому тема донорства крові нині – одна з найактуальніших для журналістів? Що заважає Україні побудувати сучасну службу крові? Як журналісти можуть рятувати життя, просто виконуючи свої професійні обов’язки? Також організатори поділяться конкретними професійними прийомами та навиками, зокрема з «олюднення» матеріалів та уникнення «кадрів-канібалів».

13.00 – 14.00 - «Правда і міфи про донорство крові»: оптимальні підходи та технології висвітлення реформи системи крові. Відповіді на поширені запитання, такі як: Хто може і хто не може бути донором крові? Чого не можна робити упродовж трьох днів до запланованої донації? Чи можна їсти в день донації? Скільки кабінетів слід обійти, щоб здати кров? Чи платять донорам? Що робити, якщо ви прийшли здати кров, а вам відмовили в цьому праві?Чому важливо здавати кров не імпульсивно, а регулярно? Як сталося так, що донорської крові бракує і водночас її виливають? Що дорожче: заготовити кров чи утилізувати?

Тренери:

  • Олександр Чекмишев, доктор наук із соціальних комунікацій, викладач Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, медіа-експерт Асоціації «Спільний простір»
  • Юлія Новобранець, координаторка проектів ВМГО «Асоціація молодих донорів України»

Організатори: Асоціація «Спільний простір», ВМГО «Асоціація молодих донорів України».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!