Школа громадської участі: Відкрито набір учасників!

12.01.14, 11:00

Із січня 2014 року відкривається «Школа громадської участі - 2»* для громадських активістів в рамках однойменного проекту Інституту соціокультурного менеджменту. Заходи в рамках Школи будуть проводитися протягом 2014 – 2015 років. Школа громадської участі – це школа підготовки кадрів для громадського сектору малих міст і сіл, куди на конкурсній основі будуть прийматися люди, які живуть на території громади, мають бажання отримати знання, вміння і навички з питань розвитку місцевої громади.

«Школа громадської участі – 2» включає в себе:
1)   перший етап -  проведення фахівцями Інституту соціокультурного менеджменту тренінгової програми «Анімація громадської діяльності». В процесі тренінгової програми буде сформовано загальне уявлення учасників про соціальну анімацію, її роль у розвитку місцевої громади та історичний розвиток, що таке центри місцевої активності (ЦМА), для чого вони існують та які критерії  ефективності їх діяльності;
2)   другий етап - залучення провідних українських, польських та російських фахівців у сфері соціальної анімації, розвитку громад, благодійності, створення та розвиток центрів місцевої активності;
3)   третій етап - презентація реалізованих проектів учасниками школи , їх обговорення та оцінка іншими учасниками тренінгу. Також на третьому етапі передбачається залучення успішних випускників «Школи громадської участі – 1 та 2» до проведення майстер-класів та тренінгових сесій. Навчальний компонент третьої частини є варіативним та буде враховувати побажання учасників в межах бюджету проекту;

Між тренінговими сесіями передбачена реалізація учасниками Школи ініціатив у свій громаді за безпосереднього інформаційно - методичного супроводу цієї діяльності Інститутом соціокультурного менеджменту та обмін досвідом між учасниками. В рамках школи буде сформовано 2 групи по 20 осіб. Для кожної групи будуть проведені 3 триденні заняття. Час та місце проведення будуть уточнюватися після відбору учасників.

Мета школи: сприяти сталому розвитку місцевих громад шляхом підвищення компетентності громадських лідерів. Відмінною особливістю школи буде реалізація її учасниками соціально важливих ініціатив у власних громадах під час школи та після її завершення. Консультативну підтримку цього процесу будуть надавати учасники «Школи громадської участі – 1» та Інститут соціокультурного менеджменту.

Хто може брати участь у конкурсі: працівники регіональних закладів культури, громадських організацій та ініціативних груп, які працюють або хочуть працювати за методикою осередків (центрів) місцевої активності, в тому числі, на базі закладів культури. Із однієї громади можуть подаватися декілька учасників. Всі учасники безкоштовно отримають роздаткові навчально-методичні матеріали.

Спеціально для «Школи громадської участі – 2» буде також розроблено та видано спеціалізовану брошуру з історіями успіху учасників двох частин школи. В кінці проекту буде проведено підсумкову конференцію до участі у якій будуть залучені успішні випускники «Школи громадської участі 1 та 2».

Учасникам школи буде компенсовано вартість проїзду до та з місця проведення за наявності квитків (автобусом чи потягом (не вище купе), а також буде забезпечене проживання в готелі та триразове харчування. Організатори залишають за собою право не запрошувати на наступний етап Школи учасників, які не відвідують усі навчальні модулі. Оскільки кількість учасників школи обмежена (через ресурсні обмеження), відбір учасників буде здійснюватися за конкурсом анкет. Якщо Ваша участь буде підтверджена, ми повідомимо Вас про це електронною поштою або по телефону.

Претендентам на участь у Школі необхідно надіслати до Інституту соціокультурного менеджменту заповнену анкету. Останній термін подачі анкет – 17.00 01 березня 2014 року. Анкети подаються в електронному вигляді на адресу adm.iscm@gmail.com  (там же можна попросити форму анкети!) Оголошення результатів планується - не пізніше 15 березня 2014 року. Причини відмови участі у школі не повідомляються.

Телефон для довідок: (0522) 27-10-95 Контактна особа: Марія Калашнік, координатор проекту «Школа громадської участі».

Проект здійснюється за підтримки Фонду ім. Ч.С. Мотта. Думки висловлені в цьому інформаційному повідомленні можуть не співпадати з точкою зору Фонду ім. Ч.С. Мотта.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!