Регіональні голоси за децентралізацію

09.02.17, 16:00

Кіровоградський прес-клуб реформ починає проект під назвою «Регіональні голоси за децентралізацію» за підтримки «Фонду розвитку ЗМІ» Посольства США в Україні. Мета проекту - поширення демократичних цінностей і процесів у суспільстві в Центральній Україні, особливо у сільській місцевості, а також підвищення активності місцевих спільнот в ході процесів децентралізації та удосконалення навичок журналістів місцевих видань щодо висвітлення децентралізації та місцевих ініціатив.

- У рамках проекту ми будемо працювати із журналістами у трьох центральних областях України, зокрема у Кіровоградській, Вінницькій та Черкаській, - розповідає керівник проекту Вікторія Талашкевич. За її словами, планується інтенсифікувати використання місцевими журналістами нових медіа – для кращого висвітлення процесів децентралізації та встановлення стійкого діалогу між місцевими громадами та місцевою владою.

Координаторка проекту Ольга Гріднєва зазначає, що наразі відбувається активна фаза реформи децентралізації, проте лише мала частина місцевих громад досі розуміє мету реформи, а також ті можливості, які відкриваються, і роль мешканців у процесах прийняття рішень у місцевих громадах.

До участі у проекті будуть залученні регіональні журналісти, блогери та медіа-активістів, а також лідери громадських організацій, що працюють в області демократичної участі. За допомогою навчання і підвищення кваліфікації для цих активістів, вони стануть мультиплікаторами демократичних і журналістських цінностей для ширшої аудиторії медіа-споживачів в центральних регіонах України – на Кіровоградщині, Вінниччині та Черкащині.

На перший місяць весни заплановано провести триденний тренінг для журналістів із трьох цільових областей, під час якого вони отримають знання у сфері демократії, реформи децентралізації, а також якісної журналістики.

- Участь у тренінзі дозволить журналістам покращити свої знання та навички, а також сприяти впровадженню демократичних цінностей в процесі децентралізації в їхніз областях, - переконана керівник проекту Вікторія Талашкевич.

В усіх трьох областях будуть розпочаті регіональні адвокаційні кампанії – для поширення демократичних цінностей в регіонах. Також в обласних центрах відбудуться круглі столи – як частина згаданих адвокацінйх кампаній, - для обговорення поточних проблем у сфері децентралізації.

- За участі експертів, ми розробимо он-лайн тести на тему децентралізації, які будуть розміщені для вільного доступу у мережі для підвищення уваги широких кіл громадськості до процесів децентралізаці та поліпшення знань про децентралізацію у мешканців Центральної України, - розповідає координаторка проекту Ольга Гріднєва.

Наприкінці проекту відбудеться медіа-конкурс та Журналістський форум якісної журналістики –як підсумок проекту та обмін кращими практиками. Слідкуйте за проектом - на офіційному сайті Прес-клубу - kirovohradpressclub.org



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!