​У Кропивницькому відбувся анімаційний калейдоскоп

14.11.23, 10:00

Хто з нас не любить мультиків? Мабуть, таких людей не існує. Щоби впевнитись у такому твердженні, напередодні Міжнародного дня анімаціїфахівці інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки Чижевського на честь свята запросили містян до участі в акції, яка отримала назву «Анімаційний калейдоскоп».

Захід, що відбувся на бібліотечному майданчику, привернув увагу багатьох жителів. Гарний настрій і позитивні емоції учасникам були гарантовані, адже бібліотекарі приготували для них багато веселих цікавинок: дітлахи з ентузіазмом малювали улюблених героїв мультиків різнокольоровою крейдою на асфальті та розфарбовували паперові розмальовки, із захватом відшукували і називали відомих аніме-героїв серед іграшкових фігурок із кіндер-сюрпризів. Більш дорослі стали учасниками мультивікторини і захопливо намагалися пригадати, герой якого мультика сказав певні слова, наприклад, такі: «Це неправильні бджоли і вони роблять неправильний мед!». А таких цитат було багато, бібліотекарі сумлінно відібрали їх з мультиків і радянських, і сучасних, щоб зацікавити людей різного віку. Привернуло увагу перехожих і опитування: на фліпчарті потрібно було позначити свій улюблений мультик чи героя аніме – усі із задоволенням згадували мультиплікаційні фільми.

Охочі могли ознайомитися з книжковою викладкою за темою акції, де крім видань, присвячених анімаційному кінематографу, були і комікси, і книги серйозні.Наприклад, довідник «Анімація в рекреації і туризмі», книга співзасновника та президента студії PixarЕдаКетмелла «Корпорація творців», «Комп’ютерні технології для дизайнерів» та інші, адже анімацію використовують сьогодні в багатьох професійних сферах.

Беззаперечним символом свята, який нікого не залишив байдужим, стала механічна мавпочка, яка не тільки рухала головою, кліпала очима, а й розмовляла і навіть кумедно сопіла, коли «засинала».

Всі учасники свята отримали на згадку солодкі призи та кольорові повітряні кульки.

Дякуємо французькому художнику Емілю Рено за винахід мультиплікації!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!