​40 хвилин поезії

21.11.23, 14:46

В ОУНБ імені Дмитра Чижевського до Дня української писемності та мови відбулась творча зустріч з молодою поеткою з Кропивницького Мариною Єрмолаєвою – лауреаткою конкурсу молодих літераторів імені Валерія Гончаренказа поетичний рукопис «Рельєфні мушлі» (2020), учасницею літературних та мовних конкурсів, переможницею«Битви поетів» (2017).

Це були 40 хвилин самобутньої і незабутньої поезії для поціновувачів нового українського слова. І першою в залі прозвучала поезія:

Небо палає зорями,

Іскри летять додолу.

Скільки сердець розорено

Злим необачним словом…

Дівчина почала писати вірші ще зі шкільних років, це була поезія про мальовничу природу рідного краю, перші ніжні інтимні віршовані слова та, звичайно, про сьогодення України. Її улюбленим поетом є ВолтВітмен, можливо тому поезія Маринипереплітається в реальному і трансцендентальному вимірах світу. Сучасна музика та авторська пісня надихають у творчості.

Марина читала вірші написані давно і зовсім нові. Вона розповіла про себе, про творчі плани і задуми, про мрію видати першу паперову книгу.

«В цей день наше усне мовлення - це жива мова спілкування! Плекаймо її і збагачуємо! Бажаємо, щоб друкована книга “Рельєфні мушлі” прийшла до читача і ці слова для когось стали відкриттям», - зазначила на завершення творчої зустрічізавідувачка відділу мистецтв Світлана Ушакова.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!