Фотовиставка "Моя квітуча Україна - Івано-Франківщина"

12.04.2013
12.04.2013

В програмі презентації передбачено творчі  зустрічі з фотомитцями

Шановні кіровоградці та гості міста, усі, хто чекав на продовження глобального проекту Сергія Зайцева „Моя квітуча Україна”. У п’ятницю,  12 квітня о 14:00 в холі І поверху обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського  відбудеться презентація ХІІ фотовиставки  „Моя квітуча Україна - Івано-Франківщина”.  Своє неповторне місто Івано-Франківськ та Прикарпаття представляють  майстри фотографії: Юрій Бакай, Тарас Дутка, Роман Боднарчук, Анатолій Глеб, Микола Джичка, Микола Калитчук, Ростислав Кондрат, Мирослав Кушніренко, Тетяна Павлик, Дмитро Петрина, Іван Постоловський, Ярема Проців, Віктор Солодкий,  Олександр Торб’як, Денис Трофімов, Тарас Яковин, Юрій Рильчук.

В програмі презентації передбачено творчі  зустрічі з фотомитцями. Чекаємо на відкриття експозиції у бібліотеці за адресою:  м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.  Здійсніть віртуальну подорож до неповторного куточка України – Прикарпаття. Вхід  - вільний.

Довідка: Фотоклуб "Колумб”, який став визнаним центром фототворчості Прикарпаття, засновано на початку 80-х років ентузіастами світлопису Богданом Мохняком та Ростиславом Кондратом. Першим керівником фотоклубу був Богдан Мохняк. Згодом "Колумб" тривалий час очолював Ростислав Кондрат. З початку 2010 року керівником став Тарас Дутка. На сьогодні у фотоклубі понад 20 членів, яким від 20 до 60 років. За час існування фотоклубу всього кілька людей його залишили. Щороку клуб поповнюється одним-двома новими членами. Народний фотоклуб "Колумб” працює в Народному домі міста Тисмениці, що підпорядковується відділу культури та туризму Тисменицької райдержадміністрації.

Тринадцять учасників колективу є членами Національної спілки фотохудожників України, четверо мають звання AFIAP і EFIAP Міжнародної Федерації Фотомистецтва (FIAP) і міжнародного фоторуху "Image sans frontiere” ("Образ без кордонів”,Франція).  Кожен автор працює індивідуально, але щомісяця у фотоклубі відбуваються засідання, де заслуховується різноманітна інформація щодо фотографічного життя в регіоні, Україні та світі, обговорюються нові роботи. Також розглядаються питання щодо проведення колективних заходів, авторських виставок, час від часу на засіданнях бувають гості – фотографи з інших фотоклубів, міст і країн.

Колектив має добре налагоджені стосунки з фотографами Румунії, Польщі, Франції, Бельгії, США, Італії, Англії.  "Колумб” є одним з співорганізаторів національного фотоконкурсу "Природа”, який у вересні цього року пройде уже вдесяте. Декілька членів клубу мають середню спеціальну фотоосвіту, а деякі - вищу художню. У клубі є досить велика бібліотека (книги, підручники, фотоальбоми, фотожурнали і фотогазети, каталоги, буклети – близько півтори тисячі найменувань), якою користуються всі учасники колективу. Це дає можливість займатися самоосвітою. Щороку фотоклуб проводить один-два внутрішніх пленери, а кожні два роки в рамках проекту "Природа” – Всеукраїнський триденний пленер у Карпатах.

Організатори: Кіровоградська обласна організація НСФХУ  Відділ культури і туризму Тисменицької районної державної адміністрації  Івано-Франківська обласна організація НСФХУ  Народний фотоклуб «Колумб», м. Тисмениця  Міжрегіональне об'єднання фотомитців
Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека  ім. Д.І. Чижевського.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!