​Громади отримають майже 27 мільярдів на компенсацію різниці в тарифах та погашення боргів

14.12.21, 10:00

Верховна Рада України ухвалила зміни до Державного бюджету на 2021 рік, (законопроекти №6298 та №6297) якими, зокрема, передбачено виділення 512,3 млн грн дотації для територіальних громад, індекс податкоспроможності яких менше 0,9, а також спрямування громадам 26,9 млрд грн субвенції на погашення заборгованості з різниці в тарифах.

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов зазначив, що надходження коштів до місцевих бюджетів має відбутися цьогоріч і підкреслив:

«Компенсація різниці в тарифах з державного бюджету місцевим — важлива складова врегулювання заборгованості підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення за спожиті енергоносії. Це передбачено Законом №1639, який набрав чинності наприкінці серпня. Після проведення верифікації заборгованості, Мінрегіон направив пропозиції щодо внесення змін до держбюджету на 2021 рік у сумі 26,9 мільярда гривень. Верховна Рада проголосувала за ці зміни. Дякую народним депутатам за важливе рішення, адже борги ТКЕ накопичувалися протягом багатьох років і цей крок дасть поштовх для їх реструктуризації».

Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан, коментуючи прийняття законопроєктів №6297 та №6298, наголосив:

«Вкрай важливо, що Асоціація міст України, Уряд, Мінрегон, Мініфін та Парламент, а також Офіс Президента України об’єднали зусилля у прагненні вирішити соціально значущу проблему. Хочу подякувати усім! Прийняті зміни до Держбюджету 2021 року дозволять підприємствам ТКЕ погасити борги і стало пройти опалювальний сезон, не підвищуючи тарифи для споживачів – простих громадян та бюджетних установ».


Джерело: Асоціація міст України



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!