Бібліотечний фестиваль на Великій Перспективній

22.05.2013
22.05.2013

Шановні кіровоградці і гості міста, користувачі і друзі бібліотеки! Запрошуємо взяти участь у "БІБЛІОФЕСТИВАЛІ НА ВЕЛИКІЙ ПЕРСПЕКТИВНІЙ – 2013"

Свято відбудеться у середу, 22 травня з 10:00 до 15:00 просто неба біля обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського (вул. Велика Перспективна, 24).

Фестиваль буде проведено саме в день Літнього Святого Миколая, адже Миколай вважається заступником маленьких дітей, а тому для кожної родини він є добрим другом, тож стане покровителем Бібліофестивалю і родинного свята.

Родзинкою бібліофестивалю стане бліц-конкурс «Родинні розваги». Святкову програму о 10.00 відкриє муніципальний оркестр духових інструментів (художній керівник – Володимир Соляр). Виступ відбудеться  на сходинках бібліотеки, тож усі гості фестивалю, перехожі матимуть змогу насолодитися чудовим концертом духової музики.

З 10.00 до 13.00 просто біля бібліотеки відбудеться безліч цікавих заходів:  малюнки на асфальті «Казковий світ», презентації книжкових виставок «Родина – колиска духовного народження дитини», «Я пізнаю світ» та відкриття  - новинка - казкового «Килимка для лицарів» для дошкільнят і молодших школярів. На численні замовлення Євген Василевський  представить нові роботи - металеві скульптури «Металеві метаморфози».

Біля бібліотеки розквітне розмаїття талантів декоративно-ужиткового мистецтва, втілене у картинах, саморобних м’яких іграшках, сувенірних виробах та інших творчих роботах.
Можна переглянути виставки робіт декоративно-ужиткового мистецтва та виставку побутових речей, знарядь праці майстринь Кіровоградської міської громадської організації «Єлисаветградський узвіз» - «З бабусиної скриньки», експозиції учасників бліц-конкурсу «Родинні розваги» (в холі І поверху). І можна зануритися в творчість у «Містечку майстрів», долучившись до створення різноманітних поробок  -  на майстер-класах «Витинанки», «Ручне ткацтво», «Квілінг – візерунки з паперових смужок та модульне орігамі» та ін.  А можна випробувати на собі мистецтво боді-арту.

Новинка - у цей день вперше буде проведена Арт-акція «Бібліотечна вишиванка», де кожен бажаючий може долучитися до створення спільної вишиванки-мальованки.

У відділі рідкісних та цінних документів лише один день демонструються  «Диво-книги». У відділі мистецтв відбудеться презентація книжково-ілюстративної виставки з основ книжкової культури «Забуте мистецтво – силует».

У бібліотеці  з 10.00 до 13.00 можна пограти в Kinekt- 3D ігри.

З 13.00 у холі І поверху розпочнеться бліц-конкурс «Родинні розваги». Конкурс  проходить як захід Проекту «Турбота про жінку  - впевненість у майбутньому», що реалізується в рамках Програми «Здоров’я  жінок України» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку  (USAID). Кожна родина, що попередньо зареєструвалася для участі в конкурсі, поділиться досвідом проведення свого сімейного дозвілля та презентує власні поробки. Глядачі визначатимуть переможців, тож не пропустіть такої нагоди, можливо ваш голос стане вирішальним для перемоги однієї з родин. Переможці отримають призи, а учасники свята – солодощі!

Для родин, що братимуть участь в конкурсі, буде проведена ексклюзивна екскурсія до книгосховища найбільшої бібліотеки області.

Увага! 22 травня - запис до ОУНБ ім. Д.Чижевського – БЕЗКОШТОВНИЙ!
Участь у всіх заходах можна взяти ВІЛЬНО і БЕЗПЕРЕШКОДНО!
 
Приєднуйся до нас з друзями, приходьте сім’ями!
Це буде яскраве, динамічне і живе свято, яке об’єднує родини!:)

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!