Презентація книги Сергія Шевченка "Павлівка. Село в історії Наддніпрянщини"

18.06.2013
18.06.2013

photo by shutterhacks
photo by shutterhacks
Обласна наукова універсальна бібліотека імені Чижевського запрошує у вівторок, 18 червня у Відділ рідкісних та цінних видань, де о 14:00  почнеться презентація книги кандидата історичних наук, доцента Кіровоградського державного педагогічного університету  імені Володимира Винниченка, краєзнавця  Сергія Івановича Шевченка „Павлівка. Село в історії Наддніпрянщини”.

Павлівка - це маленька батьківщина тисяч сучасників – громадян незалежної України, а також закордонних держав. Село кіровоградської Наддніпрянщини розташоване в славному краї вітчизняної історії та сьогодення у Світловодському районі. В книзі розповідається про головні віхи історичного розвиту села та навколишньої території від археологічної доби до здобуття Україною незалежності. Автор на основі архівних документів подає списки павлівчан, які стали жертвами голодомору, були репресовані та загинули у Великій Вітчизняній війні. Окремі розповіді присвячені видатним вихідцям села Павлівка.

Багато цікавих матеріалів про ремесла і промисли села, переселення людей із зони затоплення Кременчуцької ГЕС, школу та ін. Вхід – вільний. Запрошуємо всіх бажаючих!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!