Концерт Ансамблю «ПАВЛИЧЕНКО» та хору «ЛАСТІВКА»

05.08.2013
05.08.2013

Цього літа з Канади прибувають Ансамбль народного танцю «ПАВЛИЧЕНКО» та Український хор і оркестр «ЛАСТІВКА». У рамках концертного туру Україною артисти побувають і у Кіровограді - 5-го серпня вони дадуть майстер-класи в «Танцювальній столиці України»  та виступ у Музеї народного танцю на Хуторі «Надія».

«Енергія, сила, сміливість, наснага, талант, відданість» – так характеризують ці незмінно юні колективи в Канаді, США, Бразилії. Це вже втретє Ансамбль народного танцю «ПАВЛИЧЕНКО» прилітає в Україну. 1993 року – на чолі із засновницею колективу, легендарною Люсею Павличенко, 2003 – вже під орудою Сергія Королюка.

Цього разу гастролі присвячені 125-річчю поселення українців в Канаді і пам’яті засновниці ансамблю, пані Люсі Павличенко, яка відійшла у вічність 25 листопада 2012 року. Саме тому програма має назву «СПАДЩИНА».

Унікальним є те, що в аматорських колективах «ПАВЛИЧЕНКО» і «ЛАСТІВКА» беруть участь не тільки етнічні українці, але й вихідці з Ірландії, Німеччини, Латиноамериканських країн. Творчий склад цьогорічного турне – 64 особи танцюристів, співаків і музикантів. Під орудою Лаврентія Клопущака («ЛАСТІВКА») і Сергія Королюка («ПАВЛИЧЕНКО») створена програма з пісень, танців, вокально-хореографічних композицій, що розповідають про духовну спадщину українців в Канаді, починаючи з перших поселенців кінця ХІХ століття.

Родзинкою програми є прем’єра композиції «Калино-малино, чого в лузі стоїш?» – створеної на основі оригінальної музики українсько-канадського композитора Олекси Лозовчука на тексти народних пісень та вірші Івана Франка.

Вхід на усі концерти «СПАДЩИНА» – вільний, адже спонсорами турне виступили всі учасники двох колективів. Це щедрий подарунок Україні від канадійської юні, захопленої українською національною культурою і традицією.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!