Зустріч із кіровоградськими поетами

30.08.2013
30.08.2013

Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського запрошує у Відділ краєзнавства, де 30 серпня о 16.00 відбудеться зустріч з кіровоградськими поетами, членами Спілки письменників Росії та творчого об`єднання “Парус” - Олегом Олексійовичем Спіньовим і Галиною Зенонівною Вовченко-Керуцкене.

Автори познайомлять присутніх зі своїми поетичними творами. Також лунатимуть бардівські пісні у виконанні Олега Спиньова і Дмитра Колесника. Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до світу поезії і музики.

Галина Вовченко-Керуцкене - Голова творчого об'єднання «Парус», член Спілки письменників Росії (2004).  За національністю - литовка. Народилася в Казахстані. Закінчила Актюбінський педагогічний інститут за спеціальністю «учитель російської мови та літератури». Вийшла заміж за українця і в 1982 р. переїхала до Кіровограда. Працювала в СШ № 35. Керувала дитячою літературною студією «Парус» при заводі «Друкмаш». Нині - завідує Молодіжним центром міського Будинку вчителя.

Галина відноситься до тієї категорії людей,  яких академік Л.М. Гумільов називав «пасіонарії». Вона - не просто гарна поетеса, яка пише сильні громадянські і ліричні вірші російською мовою, але людина воістину незвичайної творчої та соціальної активності - член Спілки письменників Росії, ініціатор безлічі літературно-культурних та громадських акцій, що пропагують російську мову та літературу в Україні і спрямовані на зміцнення не декларативної, а справжньої російсько-української дружби, Г.Воченко-Керуцкене керує творчим об'єднанням «Парус», під дахом якого збираються не тільки самодіяльні поети і прозаїки Кіровоградської області, а й представники інших родів мистецтва, і взагалі - справжнісінький «мотор» Кіровоградського відділення Спілки Письменників Росії.

Олег Спіньов — член Спілки Письменників Росії, офіцер розвідки Головного Розвідувального Управління Генерального Штабу «Спецназу» Повітряно-Десантних військ, референт-перекладач іноземних мов (в т.ч. китайської). Народився в 1951 році в селищі Явас Зубово-Полянського району Мордовської АРСР (у 80 км. від села Константиново, де народився С. Єсенін). У 1968 році закінчив спецшколу в місті Вроцлав (ПНР). З 1969 по 1973 - курсант Київського вищого загальновійськового Училища ім. М. В. Фрунзе (Факультет Розвідки). Служив на Далекому Сході в частинах спеціального і особливого призначення. Композитор, автор і виконавець більше двохсот пісень, лауреат і дипломант трьох фестивалів бардівської пісні.

Автор дванадцяти альбомів пісень (12 дисків). З 1985 по 2007 рік дав більше 250 концертів. Друкувався у республіканській пресі і ленінградському журналі для поетів «Мансарда». Автор Книг: «Ми з ХХ століття», «Життя - моя армія», «Сто годин щастя», «Десять життів офіцера розвідки», Член літературного об'єднання «Парус», член правління кіровоградської обласної громади ім. О.С. Пушкіна. Віце-президент обласного благодійного фонду «Пересвет», директор з організації виробництва міжнародного інноваційного консорціуму «Чистий Світ». Живе в Кіровограді.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!