Кіровоградські письменники обговорять роль українського оповідання

11.09.2013

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує11 вересня об 11.00 у Відділ краєзнавства. Там у рамках Всеукраїнського фестивалю української новели відбудеться Круглий стіл “Українське оповідання в контексті світової новелістики”.

Фестиваль української новели покликаний привернути увагу прозаїків, літературознавців і насамперед читачів до рівня, історичних здобутків, нинішнього розвитку і перспектив цього наймобільнішого літературного прозового жанру в українській літературі та місця української новели в загальносвітовому літературному процесі.

Фестиваль проводять раз на два роки на початку осені почергово в місцях народження найвідоміших українських новелістів. Розпочнеться Фестиваль української новели з с. Компаніївка кіровоградської області, яка дала українській літературі блискучого новеліста, автора “Подвійного кола” Юрія Яновського, що його ім`ям було названо престижну в минулому сторіччі літературну премію за новелістичні твори і якому в нинішньому році минає 111 років від дня народження.

Тривалість фестивальних заходів — два календарні дні. Перший: урочисте відкриття заходу на батьківщині митця, зустрічі письменників зі старшокласниками шкіл району, літературний вечір. Другий день заходів — в обласному центрі: Круглий стіл “Українське оповідання в контексті світової новелістики”, на завершення — літературний вечір “Українська новела”.

Організаторами Фестивалю є обласна державна адміністрація та Національна спілка письменників України.

В заході прийматимуть участь відомі українські письменники та літературознавці: Василь Бондар, Григорій Клочек, Юрій Мушкетик, Любов Пономаренко, Ігор Гургула, Віктор Полянецький, Володимир Даниленко, Василь Портяк, Ольга Деркачова та інші.

Запрошуємо  всіх небайдужих до української літератури. Вхід – вільний!



Комментарии

Елена Белинская10 сентября 2013 13:06
0
небайдужа... але не доїду...
добре вам всім поспілкуватися!
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!