«Кіровоград - Вологда: маршрутами пам’яті»

17.09.2013
17.09.2013

У вівторок 17 вересня о 13.00 Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім. О. М. Бойченка запрошує усіх бажаючих до інтерактивного спілкування з громадою м. Вологда (Росія) в рамках VІ-го міжнародного молодіжного web-марафону «Кіровоград - Вологда: маршрутами пам’яті».


Захід відбудеться за участі Вологодської делегації, що відвідає м. Кіровоград з дружнім візитом. В складі делегації – Сергій Іванович Полонський – віце-президент Північно-Західної асоціації ветеранів бойових дій, член Вологодського відділення Всеросійської громадської організації «Бойове братство», член міського Морського Зібрання м. Вологда; Віктор Кічкарев – професійний артист, поет та співак.

 

В програмі заходу: презентація книг С. Полонського «Русская Америка. От Аляски до Калифорнии» та «Русские Колумбы. Первоткрыватели Сибири и дальнего Востока». (Книга «Російська Америка. Від Аляски до Каліфорнії» розповідає про освоєння російськими землепрохідцями Сибіру і Далекого Сходу. Упорядником видання, що відображає яскраві героїчні сторінки історії Росії, став С. І. Полонський, член Російського Географічного товариства, віце-президент Північно-Західної асоціації ветеранів бойових дій.


Книга розповідає про вологодських землепрохідців, які в пошуках морського хутрового звіра відкривали і освоювали нові землі: вони висаджувалися на Алеутських островах, Алясці і дійшли до самої Каліфорнії. Згодом ці території отримали назву «Російська Америка». Окремі глави книги розповідають про великі північні експедиції, про відкриття північного шляху до Японії, про відомих історичних особистостей, таких як Шеліхов, Баранов, Рєзанов, про засновника Форту-Росс, уродженця Вологодчіни (м. Тотьма) Івана Олександровича Кускова. Заключна глава книги «Не обірветься поколінь зв'язок » присвячена темі збереження історичної пам'яті про російську присутність в Америці, темі російсько-американської взаємодії в цьому напрямку.


Присвячена книга знаменній даті - 200-річчю заснування фортеці Форт Росс (сучасна територія штату Каліфорнія, США) найпівденнішого поселення Америки і написана двома мовами: російською та англійською.)

- участь українського козацтва в освоєнні російською державою нових земель;

- налагодження побратимських відносин між м. Кіровоград (Україна) та м. Вологда (Росія);

- підготовка до відзначення 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.


 

Партнери заходу: Кіровоградський обласний краєзнавчий музей; Спілка учасників бойових дій і ветеранів військової служби.

 

Додаткову інформацію Ви можете отримати в обласній бібліотеці для юнацтва ім. О. М. Бойченка за адресою:

м. Кіровоград, вул. Декабристів 6/15

тел.: 22-66-01, 095 474 75 88 Полякова Олена Олександрівна

​ 095 471 27 67 Рєзнік Тетяна Станіславівна

 



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!