День бібліотек: завітай до бібліотеки імені Чижевського!

30.09.2013
30.09.2013

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує у понеділок, 30 вересня 2013 року, з 14 до 18 години, двері обласної бібліотеки ім.Дмитра Чижевського на Великій Перспективній будуть відкриті для всіх мешканців та гостей Кіровограда від 2-х до 102-х років!

Кожен, хто завітає цього дня на свято, на власні очі переконається, що обласна бібліотека ім. Д. Чижевського – сучасний заклад для сучасних людей з новими можливостями та унікальними послугами. Цьогорічні заходи до Дня бібліотек присвячені Словникам, які впродовж сторіч є перлиною багатьох бібліотек світу. Тож сьогодні ми демонструємо нові можливості користування традиційними довідковими виданнями.

В холі першого поверху протягом дня працюватиме дивовижна виставка на візках – «Словник – це всесвіт в алфавіті». Одночасно тут відбудеться визначення рейтингу найбільш популярних словників – «Словник, що завжди під рукою».

Увага! У відділі рідкісних і цінних видань працює виставка одного дня – «Довідкові видання ХІХ ст.». Не пропустіть нагоди на власні очі побачити книжкові раритети!

Лише цього дня: у відділі обслуговування користувачів відбудеться літературна гра «Мандруємо словниками від А до Я»; у відділі абонемента – виставка-гра «Буває, що слово відомо давно…»; в Інтернет-Центрі – веб-вікторина для школярів «Загадковий світ бібліотек»; в інформаційно-бібліографічному відділі – вікторина «Слова, слова, слова…».

Сюрприз чекатиме на Вас у відділі документів іноземними мовами – о 15:00 дискусійне спілкування «Незамінні помічники перекладача» за участі перекладачів англійської, німецької та китайських мов. А якщо забажаєте знайти своїх друзів, знайомих на сторінках краєзнавчих видань – завітайте до відділу краєзнавства переглянути виставку «Хто є хто на Кіровоградщині».

Запрошуємо відкрити для себе особливий світ довідкових видань і словників та переконатися: це більш захоплююче, ніж Ви уявляєте! О 14:00 запрошуємо на урочисте нагородження переможців фотоконкурсу «Літній відпочинок з улюбленою бібліотекою». Подарунки вручатимуть почесні гості свята, серед яких – голова НСФХУ Едуард Странадко. Після нагородження переможців у відділі мистецтв відбудеться відкриття ювілейної 50-ї фотовиставки Едуарда Странадка «Мереживо часу». І за доброю традицією, всіх бажаючих очікує творча зустріч з Майстром фотографії.

Бажаєте згадати барвисте і солодке літо? Відділ документів із економічних, технічних та природничих наук запрошує на презентацію виставки робіт букетів з цукерок Ірини Ковтун «Шоколадна фантазія».

У вирі книжкового свята Вас також очікують мистецькі акції:
- у відділі мистецтв вперше проводиться «Мистецька провокація» – дискусія з автором виставки «Абстрактна країна» Павлом Пузирем;
- на прибудинковому майданчику відбудеться флеш-моб «Променад за алфавітом» та виступ брейк-дансерів
- виступ зразкового аматорського колективу – студії хореографічного мистецтва «Аеліта» з постановкою «Ілюстрований словник хореографії»  під керівництвом О.Ткаченко (автор ідеї балетмейстер О.Середенко).

День словника – день відповідей на всі питання. Для кого? Для всіх, хто прагне більшого! Де? Звісно, в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського, яка на сьогодні є центром громади!!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!