Екологічний туризм: сучасні концепції розвитку

22.10.2013
22.10.2013

Орхуський інформаційно-тренінговий центр, створений при відділі документів з економічних, технічних та природничих наук Обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Д.І. Чижевського, запрошує назасідання круглого столу“Екологічний туризм: сучасні концепції розвитку”. Захід відбудеться 22 жовтня 2013 року о 14.00 за адресою: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24, ІІ поверх.

Ви любите ви ходити у походи? Навряд чи хтось скаже, що це – нудне заняттяі марна трата часу. Навпаки, швидше за все, кожен відчув на собі чарівні миті усамітнення з природою: це й пробігтися босоніж по траві, рясно вкритою прохолодними крапельками ранкової роси, викупатися в освіжаючих водах гірської річки або помедитувати під зоряним небом... Екологічний туризм, як певний вид відпочинку, був вигаданий з метою уберегти дику, незайману природу від негативного впливу людського фактора.

Сьогодні в багатьох економічно розвинутих країнах екологічному туризму приділяється все більша увага. І це не випадково, бо сьогодні екотуризм несе у собі великий екопросвітницький і рекреаційний потенціал. Саме орієнтацією на екологічну складову можна пояснити підвищену останніми роками увагу до відвідування місць з недоторканим або мало зміненим природним середовищем.

У засіданні круглого столу віьзмуть участь представники департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської обласної державної адміністрації; департаменту екології та природних ресурсів; Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства; Голова Кіровоградського обласного осередку сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні; Голова обласної організації роботодавців туристичних агентств, готелів та санаторно-курортних організацій; викладачі вищих навчальних закладів; представники туристичних агенцій та громадських організацій.

В ході роботи розглядатимуться наступні питання:

-  Особливості розвитку екологівчного туризму в Кіровоградській  області;
- 
Розвиток екологічного туризму на природоохоронних територіях;
-  Імідж території як фактор розвитку екологічного туризму;
-  Світовий досвід розвитку екологічного туризму;
-  Сімейний екологічний туризм;
-  Дитячий туризм та краєзнавча робота як засоби формування екологічного світогляду;
-  Туристські походи та екскурсії школярів у системі екологічного виховання та ін.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!